Politistii salajeni merg toata saptamana in scoli si gradinite cu informatii legate de prevenirea criminalitatii

Politistii salajeni merg toata saptamana  in scoli si gradinite cu informatii legate  de prevenirea criminalitatii

Inspectoratul de Politie Judetean Salaj anunta ca pe parcursul intregii saptamani, in perioada 21 – 25 mai, deruleaza Campania "Saptamâna prevenirii criminalitatii"Este vorba de o serie de activitati informativ – preventive, în special în spatiul public, "pentru diseminarea mesajelor catre un numar cât mai mare de beneficiari, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetatenilor cu privire la necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie, precum si prezentarea consecintelor ce decurg din comiterea de infractiuni".Luni a fost ziua dedicata prevenirii delincventei juvenile. Activitatea a fost desfasurata în Zalau, la Colegiul National Silvania, si în simleu Silvaniei, la Colegiul National Simion Barnutiu, unde au participat aproximativ 200 de elevi. 

rn

Elevii au fost informati cu privire la raspunderea penala a minorilor, consecintele la care se expun daca comit infractiuni, prevenirea violentei în scoli si a consumului de droguri.
Ieri, msarti 22 mai, a fost ziua dedicata prevenirii victimizarii minorilor. Politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, politistii rutieri si cei de la Serviciul pentru Actiuni Speciale au fost alaturi de copiii de la Gradinitele „Voinicel” si „Piticii isteti” din Zalau.
Pe lânga prezentarea tehnicii din dotarea Politiei Rutiere, cei mici au fost informati cu privire la semnificatia indicatoarelor rutiere si traversarea corecta a drumului.
Alaturi de copii a fost si câinele politist Max, un rottweiler în vârsta de sase ani, una dintre principalele atractii, fiind înconjurat, admirat si alintat de catre cei mici.
Totodata, politistii de prevenire au fost alaturi ieri si de elevii scolii Gimnaziale Mihai Eminescu din Zalau, carora le-au prezentat recomandari cu privire la siguranta în mediul on-line. La activitati au participat aproximativ 180 de copii.

rn

 

rn

 

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *