decembrie 3, 2022

Politistii salajeni au dat amenzi aproximativ 1 miliard de lei vechi A®n doua zile pentru evaziune fiscala

Aproximativ 60 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice în cadrul unei actiuni desfasurata la nivel judetean, pe parcursul a doua zile. Valoarea acestora se ridica la 95.050 de lei. 

rn

In perioada 13-14 septembrie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat o actiune pentru prevenirea, descoperirea si combaterea actelor de evaziune fiscala si a altor ilegalitati comise în domeniul agroalimentar, precum si pentru protejarea populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite. Cu aceasta ocazie au fost verificati 96 de agenti economici si 45 de producatori agricoli. Ca urmare a neregulilor constatate, politistii au aplicat 59 de sanctiuni contraventionale, din care 48 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite, 10 la Legea 145/2014 privind stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol si o sancÈ›iune la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale. De asemenea au fost constatate si doua infractiuni, din care o infractiune de evaziune fiscala si o infractiune de contrabanda cu tigarete. Totodata, politistii de la structura de profil au ridicat în vederea confiscarii 173 de pâini, produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, suma de 2.105 de lei provenita din activitati comerciale ilicite si au indisponibilizat o autoutilitara, care era folosita la transportul produselor de panificatie. In activitati au fost angrenati si politisti de la structura de ordine publica, precum si specialisti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj si ai Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Salaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *