RAR: Certificatele de atestare ale inspectorilor ITP si ale conducatorilor de ateliere auto, extinse

Registrul Auto Roman a anuntat ca datorita situatiei speciale existente, in vederea limitarii deplasarilor si a contactelor personale, programele de reatestare a inspectorilor ITP si a conducatorilor de ateliere auto au fost suspendate pentru o perioada de 3 luni. Astfel, este extinsa valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP si ale conducatorilor de ateliere auto, potrivit news.ro.
"Pentru ca aceasta suspendare sa nu afecteze activitatea statiilor ITP si a atelierelor auto, la propunerea RAR, ministrul Transporturilor, infrastructurii si comunicatiilor a adoptat Ordinul nr. 766/11.03.2020, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 214/17.03.2020, prin care se extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP si ale conducatorilor de ateliere auto cu 3 luni. In consecinta, toate certificatele de atestare ale inspectorilor ITP si ale conducatorilor de ateliere auto emise pana la data de 16.03.2020 isi extind valabilitatea cu 3 luni de la data expirarii inscrisa in certificatul existent", a transmis, miercuri, 18 martie, Registrul Auto Roman.
Potrivit sursei citate, nu vor fi emise noi certificate si nu vor fi modificate cele existente, extinderea efectuandu-se informatic.
"Nu este necesara contactarea RAR in vederea extinderii valabilitatii; in cazul aparitiei unor probleme legate de acest aspect se va contacta personalul RAR – Compartimentul Evaluare si Instruire Personal prin mijloacele de contact prevazute pe site-ul RAR www.rarom.ro," a mai transmis RAR.
Dupa expirarea valabilitatii extinse, se va proceda la reatestare in conformitate cu procedurile existente.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *