octombrie 1, 2023

Polițiștii recuperează “în rate” miliardul de lei furat dintr-o casă din Gârceiu

0

În urma unei noi percheziții domiciliare la locuința unui tânăr din comuna Crișeni, polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău au reușit să mai recupereze 28.221 lei din miliardul furat în urmă cu două săptămâni dintr-o locuință din Gârceiu.

Percheziția face parte dintr-un șir de acțiuni desfășurate de polițiști din 18 februarie încoace, dată la care a fost anunțat furtul.

Sâmbătă, 18 februarie, Poliţia a fost anunțată de către un bărbat, prin apel la 112, că persoane necunoscute au pătruns în noaptea de 17 spre 18 februarie în locuinţa părinţilor săi, de unde ar fi sustras suma de aproximativ 100.000 lei şi două sticle de alcool.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău, împreună cu colegii lor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat, în 21 februarie, două percheziţii domiciliare în cartierul “Dallas” din satul Gârceiu, comuna Crişeni, la locuinţele a două persoane de 19, respectiv 27 de ani, bănuite de comiterea faptei. Ca urmare a percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri şi bani. Cei doi tineri au fost reținuți, ulterior fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.

În continuarea administrării probatoriului, poliţiştii au efectuat marți, 2 martie, o nouă percheziţie domiciliară la locuinţa tânărului de 27 de ani, fiind ridicată suma de 28.221 lei, despre care există suspiciunea că ar proveni din activitatea infracţională.

“Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie ă înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menționează reprezentanții IPJ Sălaj. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut