septembrie 21, 2023

Polițiștii, îndemnați să dea avertismente în loc de amenzi, ca protest pentru înghețarea salariilor

0

Cei care încalcă legea și ar trebui amendați de poliști, ar putea fi „iertați„ de oamenii legii și sancționați doar cu avertisment scris sau verbal, ca formă de protest față de înghețarea salariilor în administrația publică.

Patru sindicate din Poliție au semnat recent un document prin care, începând de luni, 11 ianuarie, polițiștii membri ai acestor sindicate sunt îndemnați să acorde „doar sancțiunea avertismentului scris sau verbal”, ca primă măsură de protest, după ce Guvernul a decis ca salariile să rămână la nivelul din decembrie 2020.

Printre aceste sindicate se numără și Europol, al cărui lider din Sălaj, Iuliu Vale, precizează că este la aprecierea fiecărui polițist dacă va aplica amenzi sau doar avertismente.

”Nu putem să le impunem colegilor să aplice numai avertismente. Este la latitudinea lor să aprecieze dacă se pot acorda doar avertismente pentru neregulile constatate. Acesta este însă doar o primă formă de protest față de înghețarea salariilor. În funcție de cum vor evolua lucrurile, vor urma și alte modalități de protest, ultima fază fiind cea  protestelor în stradă”, susține Iuliu Vale.     

Pe 30 decembrie, după ultima ședință de Guvern din 2020, premierul Florin Cîțu a anunțat că, întrucât economia României trece printr-o perioadă dificilă, „se mențin în cuantum brut salariile și sporurile de care beneficiază personalul din administrația publică, centrală și locală, inclusiv personalul care ocupă funcția de demnitate publică, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut