decembrie 7, 2022

Politistii indemnati pe WhatsAPP sa se pensioneze de graba — in Salaj nicio cerere de iesire la pensie

In contextul discutiilor pentru eliminarea pensiilor speciale politistii au primit din partea sefului lor de sindicat, Dumitru Coarna, pe whatsapp recomandarea sa îsi depuna urgent dosarele de pensionare daca îndeplinesc conditiile. In cazul politistiilor aprobarea iesirii la pensie se face dupa depunerea unui raport de indeplinire a conditiilor prevazute de legea 223/2015, privind pensiile militarilor de stat. Acum Guvernul Orban vrea excluderea politistilor, din categoria beneficiarilor de astfel de pensii, fara sa tina cont de conditiile de periculozitate in care marea majoritate a lor isi desfasoara activitatea si mai ales ca unele conditii din aceea lege ( de ex varsta) au fost stabilite chiar de catre parlamentari. In aumite cazuri, cum a fost cel al politistei care s-a pensionat la 40 de ani, parlamentarii au fost cei care au decis ca in cazul in care se desfiinteaza un post de lucru al militarilor, deci implicit si al politistilor, acestia sa se poata pensiona anticipat, in prezent varsta de pensionare pentru politisti este de 48 de ani.

rn

Seful sindicatului Dumitru Coarna a participat marti în Camera Deputatilor la dezbaterile privind proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale. Coarna, in calitate de reprezentantul al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, a spus ca politistii au interdictii si incompatibilitati si trebuie sa beneficieze de aceste pensii.

rn

"Si noi contribuim la bugetul asigurarilor de stat. Avem interdictii si incompatibilitati. Avem 20.000 de oameni deficit în politie. Acest deficit este asigurat de ceilalti politisti prin munca suplimentara. Niciodata pontajele noastre nu au fost facute corect. Ne duceti în zona discriminarii. Sa respingeti proiectele", a transmis Coarna.

rn

In Salaj, comisarul sef Popit Florin ne-a declarat ca: " la momentul acesta nu au fost inregistrate rapoarte pentru incetarea raporturilor de serviciu ci drept la pensie de serviciu."

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *