Politistii ies la proteste in strada, nemultumiti de lefurile mici

Politistii ies la proteste in strada, nemultumiti de lefurile mici

Politistii salajeni sunt solidari cu protestele si merg in capitala

Nemultumiti de salariile prea mici, politistii ies in strada. Sindicalistii din Politie vor picheta Ministerul Muncii în zilele de 23 si 24 martie, iar în 25 martie vor organiza un mars de protest de la Ministerul de Interne pâna la Guvern.
La proteste vor participa si politistii salajeni, solidari cu ceilalti colegi din tara.
“Daca nu vom gasi intelegere din partea guvernantilor, vom protesta alaturi de ceilalti colegi din tara”, spune Daniel Lazar, presedintele Biroului teritorial IPJ Salaj din cadrul Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual, cel mai mare sindicat din cadrul MAI.
Cea mai mare nemultumire a politistilor este legata de salarizare, sustine sindicalistul.
“Un politist cu functie castiga mult mai putin decat un conducator auto de la Ambulanta”, argumenteaza Daniel Lazar.
Aceeasi comparatie a facut-o si presedintele Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual, Dumitru Coarna.
“Daca privim un stat de plata din MAI, comparativ cu Sanatatea, un politist cu functie de conducere câstiga 3.000 de lei, iar un sofer de ambulanta câstiga 5.000 de lei”, a explicat acesta.

Pacaleala cu sporurile calculate la salariile din 2009

Concret, politistii sunt nemultumiti de nerespectarea legii si de neaplicarea corecta a salarizarii în Ministerul de Interne, in conditiile in care, spun ei, sporurile din MAI se raporteaza la salariul de baza din 2009.
“Noi discutam pe doua paliere. Odata din reglementare si, elementul doi, din aplicare. În reglementare noi solicitam sa se respecte prevederile Hotarârii de Guvern nr. 1 din 2017, care majoreaza salariul minim brut, de la 1.250 la 1.450 lei, dar sporurile pe baza de pontaj, de exemplu la personalul auxiliar din MAI, se raporteaza la salariul de baza din 2009, adica 600, 700, 800 lei, în functie de cât a avut fiecare în acel moment. Deci, degeaba majorezi salariul de baza minim brut, daca eu ma raportez la decembrie 2009. Practic, norma este golita de continut. Nu produce efecte. Omul, în fapt, câstiga aceiasi bani, nu câstiga nimic în plus, câstiga doar ei imagine”, spune Dumitru Coarna.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *