Polițiștii au confiscat un kilogram de obiecte pirotehnice de la un tânăr din Chieșd

Marți, 22 noiembrie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au depistat în Zalău un tânăr de 17 ani, din Chieșd, care deținea fără drept 412 articole pirotehnice P1 și F2, în greutate de un kilogram.

Tânărul s-a ales cu toate produsele confiscate, dar și cu un dosar penal.

”Conform prevederilor art.18 din H.G. nr.1102/2014 privind stabilirea condițiilor de punere la dispozitie pe piață a articolelor pirotehnice, deținerea articolelor din categoria celor de mai sus este interzisă publicului larg, cu excepția persoanelor care au calitatea de pirotehnician autorizat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării”, precizează IPJ Sălaj.

Polițiștii reamintesc cetățenilor faptul că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an.

”Sunt interzise deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 și F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare. De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehniști, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la un an”, avertizează oamenii legii.

Polițiștii sălăjeni vor acționa în continuare pentru combaterea comerțului ilegal cu articole pirotehnice, dar și a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prin care să se prevină apariția unor accidente sau pagube materiale.

One Reply to “Polițiștii au confiscat un kilogram de obiecte pirotehnice de la un tânăr din Chieșd”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *