noiembrie 29, 2022

Politistii ar putea dispune ridicarea masinilor parcate pe trotuar sau pe orice alte spatii. Proiect

Un proiect de lege adoptat, marti, 10 decembrie 2019, de comisia de specialitate si care urmeaza a primi votul final al Camerei Deputatilor, stabileste ca Politia rutiera va putea dispune ridicarea nu doar a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila, cum stabileste acum Codul Rutier, ci si a masinilor parcate pe trotuar sau pe alte spatii, daca impiedica astfel traficul sau pun in pericol participantii la trafic.
Proiectul, respins de Senat in luna mai 2019, a fost initiat de deputatul USR Catalin Drula, care arata ca in forma in vigoare a Codului Rutier, ridicarea vehiculelor poate fi dispusa de catre politie doar daca masinile sunt stationate ilegal pe partea carosabila.
"Prin urmare, daca un vehicul este stationat neregulamentar in intregime pe trotuar, politia nu poate in prezent dispune ridicare acestuia. Prin aceasta formulare, politia este privata de un instrument eficient prin care poate inlatura pericolul creat, spre exemplu, de blocarea accesului de catre o masina parcata neregulamentar intr-un spital sau o scoala sau o gradinita. Sau in cazul in care prin stationarea vehiculului respectiv, pietonii – inclusiv parinti cu copii mici sau persoane cu dizabilitati – sunt fortati sa foloseasca carosabilul pentru deplasare expunandu-se riscului de accidente. In toate aceste situatii, din cauza formularii actuale a legii, politia nu poate dispune singura masura care inlatura efectiv pericolul, adica inlaturarea acelui vehicul", arata initiatorul proiectului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *