Polițist dat afară din IPJ Sălaj, pentru comportament neadecvat

Un polițist care își desfășura activitatea în cadrul Poliției Orașului Jibou – Formațiunea Ordine Publică a fost dat afară, pentru comportament neadecvat. Decizia IPJ Sălaj vine după ce agentul de poliție a fost cercetat de DIICOT într-un dosar care a scos la iveală faptul că acesta ar fi consumat, ar fi oferit și ar fi procurat, în mod repetat, droguri. În plus, acesta ar mai fi fost mustrat de superiorii săi penru postarea în mediul online a mai multor videoclipuri în care avea un comportament necorespunzător meseriei pe care o avea.

Faptul că agentul a fost dat afară din Poliție a fost confirmat, miercuri seara, de conducerea IPJ Sălaj.

“Ca urmare a faptului că agentul de poliție, care își desfășura activitatea în cadrul Poliției Orașului Jibou – Formațiunea Ordine Publică, a fost cercetat penal într-un dosar instrumentat de D.I.I.C.O.T. Sălaj, în care polițistul a fost bănuit de comiterea infracțiunii de omisiune a sesizării organelor judiciare în formă continuată și ulterior judecat, din dispoziția șefului inspectoratului, începând cu data de 11 iulie 2022, acesta a fost pus la dispoziția unității până în prezent.

Având în vedere decizia definitivă a Curții de Apel Cluj cu nr. 1398/2023, pronunțată la data de 20 septembrie 2023, prin care agentul de poliție a fost achitat pentru comiterea infracțiunii mai sus menționate, dar în care este relevat faptul că agentul de poliție ar fi consumat, ar fi oferit și ar fi procurat în mod repetat, substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, fapt care ar putea aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj a dispus cercetarea prealabilă a polițistului, prin Biroului Control Intern, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsuri legale în consecință.

În cursul anului 2023, agentul de poliție a mai fost cercetat și sancționat disciplinar cu mustrare scrisă, pentru postarea în mediul online a mai multor videoclipuri în care avea un comportament necorespunzător.

În urma efectuării cercetării prealabile cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, s-a constatat existența unei abateri disciplinare săvârșită de polițistul cercetat, iar șeful inspectoratului a dispus față de polițist aplicarea unei sancțiuni disciplinare (destituirea din poliție). Decizia de sancționare i-a fost comunicată polițistului în termenul legal, la data de 30 octombrie 2023, acesta depunând contestație, la I.G.P.R., în termenul legal de 10 de zile lucrătoare de la data comunicării, contestație care i-a fost respinsă.

Cu data de 12 decembrie 2023, agentului de poliție i-au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a destituirii din poliție, prin Dispoziția șefului inspectoratului din 27 octombrie 2023, rămasă definitivă prin Decizia motivată a Inspectorului General al Poliției Române, din 11 decembrie 2023″, a anunțat IPJ Sălaj.

Instituția subliniază că nu tolerează astfel de comportamente.

“Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj acţionează pentru siguranţa comunităţii şi tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracţiuni, indiferent de calitatea acestora.

Instituţia noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu, îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în toate cauzele instrumentate și se delimitează categoric de astfel de comportamente, fiecare abatere urmând a fi analizată și sancționată în conformitate cu prevederile legii”, transmite IPJ Sălaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *