octombrie 3, 2022

Politico.eu il prezinta pe liderul PSD, Liviu Dragnea, ca pe un om-problema pentru Uniunea Europeana

Publicatia Politico.eu, care reflecta neoficial punctul de vedere al Uniunii Europene, scrie ca Liviu Dragnea, presedintele PSD, conduce de fapt Romania prin premierul Viorica Dancila, la Bruxelles existand temeri ca duce România în aceeasi directie "iliberala"a Poloniei si Ungariei. 

rn

Analiza jurnalistilor de la politico.eu arata ca îngrijorarea de la Bruxelles în ceea ce-l priveste pe liderul PSD ar putea creste în functie de ce se întâmpla în urmatoarele saptamâni si subliniaza ca Dragnea a intensificat presiunile asupra justitiei pe masura ce se apropie data sentintei sale în dosarul de coruptie privind platile ilegale din Teleorman,
Politico.eu noteaza in context ca guvernul PSD încearca sa o înlature pe Laura Codruta Kovesi de la conducerea DNA si ca Dragnea a amenintat chiar cu suspendarea presedintelui, daca Iohannis nu va merge mai departe cu demiterea lui Kovesi.
Jurnalistii amintesc si ca Dragnea a coordonat o reforma controversata a sistemului judiciar si ca liderul PSD a acuzat Uniunea Europeana si NATO de sustinerea unui asa-zis „stat paralel”, o conspiratie a serviciilor secrete, procurorilor si judecatorilor care încearca sa dea jos guvernul.
Liderul PSD este descris ca fiind „un barbat cu par grizonat, în vârsta de 55 de ani, cu mustata si care conduce camera inferioara a Parlamentului dintr-un birou impunator aflat în cladirea construita de dictatorul Nicolae Ceausescu”. Iar despre trecutul sau jurnalistii amintesc ca "la începutul anilor 90, a intrat în afaceri pornind un bar într-un sat".
Opozitia din România si societatea civila sustin ca reforma justitiei are ca scop rezolvarea problemelor cu legea ale lui Dragnea, se arata în articol. Presedintele USR, Dan Barna, este citate de Politico: „În timp ce Orban si Kaczynski promoveaza politici iliberale pentru a-si consolida puterea, motivul în cazul lui Liviu Dragnea este mult mai insipid: El doreste sa evite închisoarea”.
Desi Comisia Europeana s-a aratat îngrijorata de modificarile aduse legilor justitiei, Dragnea a negat in declaratiile sale pentru politico.eu ca aceste modificari l-ar ajuta pe el personal.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.