Politicienii salajeni – fara regrete la capataiul defunctului ”Boc II”

Motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR a fost adoptata, ieri, cu 254 de voturi “pentru”, astfel ca, potrivit Constitutiei, Guvernul Boc se considera demis. Este pentru prima data in perioada postrevolutionara cand un guvern cade dupa ce o motiune de cenzura este aprobata de membrii camerelor reunite ale Parlamentului
Tiberiu Marc, presedinte PSD Salaj – Rezultatul votului sugereaza clar ca se contureaza o majoritate in Parlament, si sper totodata ca actul guvernarii sa nu aiba de suferit in perioada urmatoare. Am asistat astazi (ieri – n.r.) la o premiera in ultimii 20 de ani, fiind primul guvern care cade in urma unei motiuni de cenzura. Pe termen scurt, PSD ar dori un guvern de tehnocrati care sa vegheze la desfasurarea corecta a alegerilor si sper ca vom fi sprijiniti si de celelalte doua partide de opozitie (PNL si UDMR). Totul depinde insa si de atitudinea presedintelui Traian Basescu.
Despre defunctul Guvern, Basescu a avut numai cuvinte de bine si i-a multumit lui Emil Boc, deplangand umilintele la care acesta a fost supus de catre presa si politicieni.
Radu Capilnasiu, presedinte PNL Salaj – Toate calculele au aratat ca motiunea va trece. Pana la urma s-a intamplat ceea ce era normal sa se intample. Pana la prezidentiale, PNL, prin presedintele Crin Antonescu, a aratat ca isi doreste un cabinet de tehnocrati in frunte cu Klaus Johanis, care sa asigure functionarea guvernarii si sa organizeze alegerile fara a exista nici un fel de suspiciuni.
Seres Denes, presedinte UDMR Salaj – Era inacceptabil ca acest guvern minoritar sa functioneze in continuare. Mai mult, in acest an guvernul a ignorat parlamentul si in aceste conditii era de asteptat rezultatul votului pentru motiune. Cu toate acestea, eu cred ca guvernul Boc poate ramane sub semnul interimatului pana dupa alegerile prezidentiale.
Lucian Bode, presedinte PDL Salaj – Asta e! Viata merge inainte… Sper totusi ca Traian Basescu sa numeasca cat mai repede un premier, deoarece tara trebuie guvernata. Ma bucur ca parlamentarii PDL au fost consecventi si au votat impotriva motiunii. Singurul meu regret este ca guvernul Boc nu a reusit sa instituie si Legea Pensiilor, atat de necesara pentru societate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *