decembrie 9, 2022

Politicienii condamnati n-au ce cauta pe liste la alegerile de anul viitor

Partidul National Liberal Salaj anunta o reforma interna de proportii, printre cele mai importante masuri fiind faptul ca persoanele condamnate in instanta nu vor mai putea candida pe listele PNL si ca, din decembrie, toate organizatile, exceptand cele judetene, nu vor mai avea co-presedinti si nu se va mai vorbi de vechiul PNL sau vechiul PDL, ci doar de noul PNL. 

“PNL trebuie sa arate ca stie sa continue reformele interne. Pe 11 decembrie are loc sedinta consiliului national de coordonare a PNL, la care se va lua o decizie importanta in procesul de reformare al PNL. Si anume, toti candidatii pentru primari vor ocupa si pozitia de presedinte al organizatiei locale. Practic, dand responsabilitatea candidaturii ii dam si responsabilitatea conduceri organizatiei, incheind etapa celor doi co-presedinti. Nu mai vorbim de fostul PNL sau PDL.
Trebuie schimbat modul de a face politica. PNL va veni la guvernare in 2016 in baza unui vot popular. Daca PNL va folosi acest an in reformarea de care are nevoie. Si noi, cei din Salaj, suntem constienti ca avem nevoie de reforma. Suntem constienti ca in 2016 trebuie sa venim cu o altfel de politica, si cu oameni noi, fete noi care doresc sa se implice in viata comunitatilor din care provin.
Am vazut politicieni care nu au inteles nimic de la zecile de mii de oameni care au iesit in strada. stop_coloana Oare ei nu se gandesc ca asa cum gandesc cei care au iesit in strada gandesc milioane de romani care nu au putut ajunge in Piata Universitatii? Cine au fost si ce au cerut romanii care au iesti in strada? Nu au fost oameni care sa ceara locuri de munca sau reduceri de facturi, au fost oameni tineri, cu un job, cu un statut social foarte bine ancorat in pregatirea profesionala, manati acolo de o revolta interna care pur si simplu i-a determinat sa spuna ca daca nu schimbati modul in care va raportati la cetateni, ca nu mai poti face schimbari intre partide, va trebui sa plecati cu toti acasa. Cred ca majoritatea colegilor din PNL au inteles acest mesaj si vor actiona in consecinta, asta inseamna alta abordare a clasei politice in raport cu cetatenii. Totodata, am luat decizia sa nu mai mergem pe liste la alegeri cu persoane condamnate, chiar daca opinia publica il apreciaza pe acel om”, a spus copresedintele PNL Salaj, Lucian Bode.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *