Deputatul Lucian Bode a pus umărul la reabilitarea Sălii Sporturilor din Zalău ca aceasta să poată găzdui meciuri de talie internaţională.
Sala sporturilor din Zalău va fi modernizată, anunţul pentru licitaţia de execuţie a lucrărilor fiind lansat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, a anunţat vineri deputatul Lucian Bode. Acest proiect se ridică la valoarea totală de aproape 1,3 milioane de euro, din care un milion de euro reprezintă finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale prin Compania Naţională de Investiţii, iar restul de 274.000 de euro sunt finanţare de la Consiliul Local al Municipiului Zalău. Proiectul işi propune modificarea şi completarea spaţiilor existente in Sala sporturilor, reabilitarea acoperişului şi a corpurilor A şi B, termoizolarea clădirii, finisaje interioare şi exterioare, refacerea instalaţiilor, precum şi amenajări exterioare. Astfel, va fi amenajată o sală pentru conferinţele de presă, acoperişul sălii va fi termoizolat, iar pardoselile şi tamplăria vor fi inlocuite. De asemenea, se vor realiza instalaţii termice şi de ventilaţie, sanitare, electrice, iluminat de siguranţă sau instalaţie de utilizare a gazelor naturale. In exteriorul sălii vor fi executate trotuare de protecţie in jurul clădirii, trepte exterioare, terasă parţial acoperită de aşteptare şi acces principal pentru spectatori.
Ne-a ajuns cuţitul la os
„După mulţi ani in care conducătorii Sălajulului şi ai Zalăului şi-au făcut un titlu de glorie de pe urma rezultatelor echipelor de volei şi de handbal, azi reuşim să reabilităm Sala Sporturilor”, a declarat preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode, care dă asigurări că lucrările de modernizare se vor incheia la timp şi nu vor afecta evoluţia Remat-ului in noul sezon al Ligii Campionilor la volei masculin. Potrivit deputatului, „anul 2010 a reprezentat momentul zero” şi atunci s-a decis că trebu-ie demarate demersurile reabilitării Sălii Sporturilor. Imboldul l-a reprezentat accederea Remat-ului in Liga Campionilor. Iniţial, campionii zălăuani nu puteau să-şi dispute meciurile pe teren propriu, fiind luate in calcul variantele Baia Mare sau Cluj Napoca. Cu ajutorul municipalităţii s-au făcut lucrări de modernizare, insă acestea nu au fost suficiente. Copiii de mingi ştergeau suprafaţa de joc pentru că in timpul jocului picura apa infiltrată in tavan.