octombrie 7, 2022

Politia si Garda Forestiera Salaj au confiscat 180 mc de lemn si au aplicat amenzi în valoare de 15.000 lei

Politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica împreuna cu reprezentantii Garzii Forestiere Salaj au desfasurat, zilele trecute, doua actiuni în judet, pentru combaterea ilegalitatilor în domeniul silvic. În urma controalelor au fost aplicate sanctiuni contraventionale si s-a dispus confiscarea valorica a peste 180 de metri cubi material lemnos.

rn

Actiunea s-a desfasurat la doua societati comerciale de pe raza judetului Salaj, cu domeniu de activitate comercializare cherestea. Verificarile efectuate de politisti au stabilit ca administratorii societatilor au comercializat cherestea, în perioada 2017-iulie 2018, fara a îndeplini conditiile legale.

rn

În acest context au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale, în valoare de 15.000 de lei (nedetinerea în depozit a cantitatilor de materiale lemnoase pe specii/sortimente industriale, determinate ca diferente între stocurile scriptice si faptice, inventariate la data efectuarii controlului, fapta prevazuta de articolul 19, aliniatul 4, litera q, din Legea 171/2010).

rn

De asemenea, s-a dispus confiscarea valorica a 185,81metri cubi masa lemnoasa, în valoare de 124 000 lei, conform articolului 22, punctul 6, din Legea 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice (În cazul aplicarii sanctiunii complementare a confiscarii, pentru materialele lemnoase care nu se gasec sau care nu pot fi identificate, contravenientul este obligat la plata contravalorii lor în lei în termenul legal, în numerar sau prin virament, în contul indcat în procesul verbal).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.