Politia scoate la concurs 2000 de posturi

Politia Romana a anuntat, marti, ca va organiza un concurs pentru ocuparea a 2.000 de posturi de agenti de politie, din sursa externa, viitorii politisti urmand sa-si desfasure activitatea la Ordine Publica, la Politia Rutiera si la Politie Transporturi.
Potrivit Politiei Romane, cele 2.000 de posturi vor fi repartizate pentru domeniul de ordine si siguranta publica, avand ca obiectiv prioritar “cresterea gradului de siguranta si protectie pentru cetateni, prevenirea si combaterea infractionalitatii, asigurarea unui serviciu politienesc de calitate, a unui raspuns prompt la nevoile de siguranta ale comunitatii si a unei interventii rapide si ferme atunci cand situatia o impune”. Recrutarea si selectionarea candidatilor se vor desfasura la nivelul fiecarui Inspectorat Judetean de Politie, respectiv la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, cu sprijinul specialistilor din cadrul Directiilor din Inspectoratul General al Politiei Romane. Informatiile referitoare la repartizarea posturilor, la conditiile de participare, criteriile specifice de recrutare, tematica, bibliografia, precum si calendarul de desfasurare al concursului pot fi aflate accesand site-ul Politiei Romane, sectiunea Informatii utile/Cariera.
Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat, duminica, ca efectivele de Politie si Jandarmerie care vor asigura ordinea si siguranta in tara vor creste, astfel ca 30 la suta din efectivele Politiei vor fi mobilizate pentru asigurarea ordinii si pentru combaterea criminalitatii.
Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a spus, dupa videoconferinta cu sefii inspectoratelor judetene de politie, ca s-a decis ca efectivele de Politie si de Jandarmerie care vor asigura ordinea si siguranta in tara sa creasca, in sensul ca celor 6.000 de jandarmi si 20.000 de politisti li se vor adauga politisti foarte bine calificati.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *