Politia Romana a anuntat, marti, ca va organiza un concurs pentru ocuparea a 2.000 de posturi de agenti de politie, din sursa externa, viitorii politisti urmand sa-si desfasure activitatea la Ordine Publica, la Politia Rutiera si la Politie Transporturi.
Potrivit Politiei Romane, cele 2.000 de posturi vor fi repartizate pentru domeniul de ordine si siguranta publica, avand ca obiectiv prioritar „cresterea gradului de siguranta si protectie pentru cetateni, prevenirea si combaterea infractionalitatii, asigurarea unui serviciu politienesc de calitate, a unui raspuns prompt la nevoile de siguranta ale comunitatii si a unei interventii rapide si ferme atunci cand situatia o impune”. Recrutarea si selectionarea candidatilor se vor desfasura la nivelul fiecarui Inspectorat Judetean de Politie, respectiv la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, cu sprijinul specialistilor din cadrul Directiilor din Inspectoratul General al Politiei Romane. Informatiile referitoare la repartizarea posturilor, la conditiile de participare, criteriile specifice de recrutare, tematica, bibliografia, precum si calendarul de desfasurare al concursului pot fi aflate accesand site-ul Politiei Romane, sectiunea Informatii utile/Cariera.
Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat, duminica, ca efectivele de Politie si Jandarmerie care vor asigura ordinea si siguranta in tara vor creste, astfel ca 30 la suta din efectivele Politiei vor fi mobilizate pentru asigurarea ordinii si pentru combaterea criminalitatii.
Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a spus, dupa videoconferinta cu sefii inspectoratelor judetene de politie, ca s-a decis ca efectivele de Politie si de Jandarmerie care vor asigura ordinea si siguranta in tara sa creasca, in sensul ca celor 6.000 de jandarmi si 20.000 de politisti li se vor adauga politisti foarte bine calificati.
Politia scoate la concurs 2000 de posturi
Articole
APIA începe plățile în avans în octombrie
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că sistemul informatic al agenției este pregătit ca, începând cu data de 16 octombrie 2024, să demareze Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus cereri de plată în anul 2024. În Campania 2024, Comisia Europeană și statele membre susțin menținerea derogării cu privire la plata avansului de până la 70 % pentru intervențiile sub formă de plăți directe, și de până la 85 % în…
Mai mult...Pesta micilor rumegătoare se extinde în țară și blochează exporturile
Numărul focarelor de pestă a micilor rumegătoare (PMR) depistate până acum de autoritățile sanitar-veterinare a ajuns la 45, ceea ce determină monitorizarea atentă a tuturor fermelor de oi și capre din toată țara. În Tulcea, primul județ afectat de virusul care ucide oile și caprele, sunt 38 de focare, alte șase în Constanța și un focar în Timiș. În total, sunt afectate până acum peste 220.000 de animale. Cum virusul se răspândește rapid, autoritățile au impus măsuri…
Mai mult...