Poliția, razie la Șimleu. S-au dat amenzi de aproape 1 miliard în câteva ore

Vineri, 12 ianuarie, în intervalul orar 06.00 – 16.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei, împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică, ai Serviciului Rutier, luptători de la acțiuni speciale și reprezentanți ai altor structuri, au desfășurat o acțiune în Șimleu Silvaniei și localitățile arondate.

În cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 136 de persoane, au verificat 72 de autovehicule, au efectuat 64 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe interzise și au verificat opt societăți comerciale.

În total, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, amenzi în valoare de 93.755 de lei, au fost reținute trei permise de conducere și patru certificate de înmatriculare și au fost identificați doi autori de infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți.

Au fost constatate și două infracțiuni, una de evaziune fiscală și una de incendiere a deșeurilor, au fost confiscați 33 de lei, numerar nefiscalizat și a fost dispusă suspendarea activității unei societăți comerciale.

Totodată, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj au aplicat măsura de sechestru pentru 20 de kilograme de produse alimentare de origine animală pentru care nu s-a putut stabili termenul de valabilitate, neavând etichete.

”Acțiunea s-a desfășurat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care afectează climatul de ordine și siguranță publică, pentru respectarea normelor sanitar-veterinare, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, depistarea conducătorilor auto care încalcă normele de circulație rutieră, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal. Din totalul sancțiunilor aplicate, 19 au fost pentru nerespectarea regimului circulației rutiere, alte două sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului silvic, două conform prevederilor H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, o altă sancțiune a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și o alta conform prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor. De asemenea, au fost confiscați 11 metri cubi de material lemnos fără documente de proveniență”, precizează biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

Polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, pentru prevenirea și descurajarea faptelor infracționale, menținerea unui climat de ordine și siguranță, fluidizarea traficului rutier și combaterea infracționalității stradale.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *