septembrie 26, 2022

Politia propune judecarea pentru ucidere din culpa a tinerei care s-a aflat la volanul masinii lovite de tren in Jibou

Sanda Ungur este singura supravietuitoare a accidentului in care cele patru colege ale ei au murit pe loc

rn

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Salaj a finalizat cercetarile in cazul tragediei din luna mai, cand la trecerea la nivel cu calea ferata de pe centura Jiboului a avut loc un accident ingrozitor, in care au murit patru tinere studente.
Politistul care a instrumentat cazul a propus trimiterea in judecata a supravietuitoarei, Sanda Ungur, soferita care conducea masina si care nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferata.
Procurorul Marta Chis, care a preluat cazul, ne-a declarat ieri ca are 15 zile la dispozitie sa dea o solutie.
"Politistul a intocmit o propunere de trimitere in judecata. Dosarul a ajuns la Parchetul Jibou si eu sunt procurorul care voi pronunta solutia care se impune. Am termen 15 zile, in care voi pronunta o solutie si voi incerca sa respect acest termen, pentru ca partile civile au facut cereri in instanta si nu pot sa astepte", ne spune procurorul.
Toate cele cinci fete aflate in autoturismul implicat in accidentului ingrozitor petrecut in seara zilei de 17 mai pe soseaua ocolitoare a Jiboului erau din Maramures, studente la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), filiala Baia Mare. Se intorceau de la Cluj, unde au participat la festivitatea de absolvire a Universitatii Tehnice Cluj-Napoca.
Sanda Ungur, singura care a supravietuit accidentului, este din satul Razoare, studenta la specializarea Economia firmei a UTCN Baia-Mare.
Dupa accident, Sanda Ungur a suferit o interventie chirurgicala dificila la abdomen si a fost internata pe sectia Chirurgie Toracica la UPU Baia-Mare.

rn

Concluzia Politiei este ca tanara soferita nu s-a asigurat

rn

"Joi, 17 mai, la ora 18.03, pe Centura Ocolitoare a Orasului Jibou, km 00+250, între Orasul Jibou si localitatea Somes Odorhei, o tânara de 21 ani, din judetul Maramures, în timp ce conducea autoturismul nu a respectat semnificatia semnalelor acustice si luminoase aflate în functiune, la trecerea la nivel cu calea ferata, moment în care, autoturismul a fost lovit de trenul de calatori, care circula pe relatia Baia Mare – Jibou. Dupa impact, autoturismul a fost proiectat în afara partii carosabile. In urma accidentului a rezultat decesul a patru persoane cu vârste cuprinse între 20 si 21 de ani, toate din judetul Maramures, pasagere în autoturism, si ranirea grava a conducatoarei auto. In urma evenimentului nu a fost afectata circulatia feroviara a altor trenuri. Politistii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpa", este comunicatul IPJ Salaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.