Politia Locala Zalau cere 1,5 miliarde de lei vechi sa-si modernizeze sediul

Politia Locala Zalau a cerut Primariei Zalau sa îi modernizeze sediul. Asa ca în urmatoarea sedinta de Consiliu Local Zalau, joi 18 august, consilierii vor lua act de pretentia politistilor locali, care cer 149.000 de lei pentru modernizare.
Politia Locala a cerut în 11 iulie sa i se aloce suma de 123.000 de lei pentru modernizarea sediului din cladirea de pe bulevardul Mihai Viteazu, de la numarul 23/A, unde îsi desfasoara activitatea în baza unui contract de comodat încheiat cu Primaria Zalau. La scurt timp, Politia Locala a revenit asupra referatului si a sustinut ca are nevoie de fapt de 149.000 de lei pentru modernizare. În cele din urma, primarul Ionel Ciunt a propus Consiliului Local Zalau sa se aloce suma de 150.000 de lei pentru modernizarea sediului. Daca proiectul de hotarâre va trece, suma va fi alocata din bugetul Primariei Zalau, iar lucrarile vor trebui sa înceapa în cel mai scurt timp.
Nu e pentru prima data când Politia Locala cere Primariei Zalau o suma de bani, apoi se razgândeste asupra investitiei. Politia Locala cerea în iunie printr-o adresa Primariei Zalau sa modifice lista de investitii aprobata pentru anul 2016 de catre vechea administratie condusa de Radu Capîlnasiu. Politia Locala cerea sa se modifice obiectivul de pe pozitia a doua din lista de investitii pentru institutie, respectiv cumpararea unei “unitati centrale dispecerat”, care are valoarea de 15.250 de lei. Politia Locala a cerut apoi ca tot cu atâtia bani, adica cu 15.250 de lei, Primaria Zalau sa-i cumpere doua bucati “unitate centrala cu soft si UPS”. Practic, în loc sa cumpere doar o unitate centrala de dispecerat la suma de 7.000 de lei, iar restul de bani sa fie virati spre alte obiective de investitii, Politia Locala a cerut doua unitati stop_coloana centrale pentru dispecerat, fara a tine cont ca poate una ramâne nefolosita.

Alte dotari ultimul racnet la Politia Locala
Nu este pentru prima data când Politia Locala Zalau devine suspecta de risipa din banul public. Printre multe alte exemple din proiectul de buget care arata cum sunt cheltuiti banii adunati de la zalauani, am retinut din lista de investitii o achizitie interesanta. Se cumpara laptopuri. Propunerea a fost a vechii administratii Radu Capîlnasiu, care s-a mentinut si în prezent. Si nu se cumpara laptopuri din cele cu care aveti dumneavoastra, contribuabilul obisnuit, de a face. Ci laptopuri pe care nu si le permite oricine. Dar bugetul Zalaului are bani, aduna de la toata lumea, sarac sau bogat. Primaria Zalau a prevazut achizitionarea pentru Politia Locala a unui laptop în valoare de 5.750 de lei. Adica un laptop care face cam cât cinci laptopuri din care îsi cumpara un cetatean obisnuit. Jumatate din salariatii Salajului au venitul minim pe economie, adica a cincea parte din laptop-ul Politiei Locale.
Pe lânga laptop, Primaria Zalau le cumpara politistilor locali si un calculator de 4.000 de lei, adica acel tip de calculator caruia în argoul utilizatorilor de jocuri performante i se spune “avion”. Dar si un fax, tot de 4.000 de lei.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *