septembrie 26, 2022

Polita RCA, mai scumpa cu pana la 80%

Pe final de an, proprietarii de autovehicule primesc o veste nu tocmai placuta. Decizia Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor de dublare a limitelor de despagubire acordate pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei a determinat societatile de asigurare sa opereze modificari la tarifele RCA. In unele cazuri, soferii vor avea de platit cu chiar 80% mai mult pentru asigurarea obligatorie auto aferenta anului 2009, dupa ce in 2008 polita s-a scumpit cu 10-30% pentru persoanele fizice.
Mai mult decat atat, unii asiguratori au introdus un sistem de “departajare” prin care soferii tineri ori cei domiciliati in anumite judete vor fi nevoiti sa scoata din buzunare mai multi bani. Este si cazul Asiromului, unde polita RCA 2009 pentru o masina cu capacitatea cilindrica de 1.401-1.600 cmc, costa intre 480 si 810 lei, in functie de criteriile sus amintite. Spre exemplu, in timp ce un brailean de nici 28 de ani va plati 810 lei, iar hunedoreanul, 600 de lei, salajeanul de aceesi varsta va achita 540 de lei.
Si Omniasig incheie polite RCA la preturi diferentiate in functie de domiciliul clientului. Proprietarii de masini din Zalau vor beneficia de o reducere de 3% din valoarea RCA, in timp ce simleuanii, jibouanii si cehanii primesc o bonificatie de 5%. Un minus de 8 procente din tarif va fi aplicat clientilor din mediul rural, ne-a declarat Gheorghe Pop, directorul sucursalei locale a societatii.
Potrivit lui Gheorghe Dehelean, directorul Ardaf – Sucursala Salaj, compania a operat cresteri de 60-80% fata de anul trecut. Astfel, la persoane fizice, pentru un motor de 1,9 litri, un salajean va achita 507,6 lei, in timp ce pentru persoane juridice tariful este de aproape 800 de lei. Pentru autoturismele cu capacitatea cuprinsa intre 1.601 si 1.800 cmc, clientul persoana fizica are de platit 428,4 lei, iar persoana juridica, 712,8 lei. Toate aceste tarife sunt valabile doar pentru asigurarile incheiate la sediul sucursalei, tine sa precizeze Dehelean.
Pe fondul scumpirilor operate, asiguratorii au demarat batalia pentru cucerirea unui segment cat mai mare de piata. Cu totii practica reduceri. “Am incheiat conventii cu OMV, PetromV si Carrefour, persoanele care isi fac polite in respectivele puncte urmand sa primeasca bonuri valorice”, spune seful sucursalei Omniasig. Ardaf acorda tractare gratuira in limita a 30 de kilometri, pana la service-ul auto, dar si reducere de 50% la asigurarea locuintelor impotriva dezastrele naturale, 10% reducere pentru asigurarea complexa a locuintei si tot 10% la Casco, pentru politele RCA incheiate pana in 28 februarie.
BCR Asigurari are o altfel de promotie, oferind tuturor celor care incheie polita pentru 2009 un MP3 player.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.