Deputaţii PDL şi UDMR nu au reuşit să strangă suficiente voturi pentru a adopta legea privind disponibilizarea a 16.000 de angajaţi MAI.
Proiectul legii privind disponibilizarea a 16.000 de angajaţi din MAI nu a fost adoptat de Camera Deputaţilor, fiind inregistrate 150 de voturi „pentru”, faţă de 167 necesare pentru aprobare. La şedinţă au asistat şi sindicalişti, care şi-au exprimat satisfacţia faţă de această decizie, primind rezultatul votului cu aplauze şi strigăte de bucurie, transmite Mediafax. La votul final s-au inregistrat 150 de opţiuni „pentru”, 132 „impotrivă” şi opt abţineri. Camera Deputaţilor a fost for decizional in cazul acestui act normativ. In cazul deputaţilor sălăjeni, Iuliu Nosa şi Mirel Taloş au votat impotriva disponibi-lizărilor, in timp ce Lucian Bode şi Seres Denes au fost de acord cu proiectul propus de Guvern, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor. La scurt timp după aflarea rezultatului, deputatul Mirel Taloş şi-a explicat printr-un comunicat de presă decicizia de a vota impotriva disponibilizărilor din MAI. „Proiectul de lege intră in categoria generală de politici publice ale guvernului de reducere a unor cheltuieli publice fără luarea in considerare a consecinţelor pe care aceste reduceri le au asupra vieţii reale a cetăţenilor, mai ales că Romania nu are o rată a infracţionalităţii scazută, şi nici in scădere, ca să işi permită reducerea posturilor din sistemul de siguranţă publică”, a declarat parlamentarul liberal. Acesta mai spune că votand impotriva disponibilizărilor, a „acţionat in interesul cetăţenilor” pe care ii reprezintă in Parlament şi „in spiritul respectului pentru toate armele din Ministerul Administraţiei şi Internelor”.
Guvernul are la dispoziţie asumarea sau ordonanţa de urgenţă
Un nou proiect de disponibilizare a 16.000 de angajaţi MAI trimis de Guvern pe traseul parlamentar nu mai poate fi dezbătut in această sesiune parlamentară. Ce poate face in schimb Guvernul dacă doreşte să disponibilizeze 16.000 de oameni: să emită o ordonanţă de urgenţă sau să-şi asume răspunderea in Parlament pe o astfel de lege. „Guvernul nu mai are fonduri pentru plata salariilor şi daca nu rezolvă problema cu o ordonanţă de urgenţă sau o asumare de răspundere trebuie să facă o rectificare bugetară” a completat Mirel Taloş, care recunoaşte că dacă opoziţia nu era ajutată de deputaţii udemerişti şi cei ai minorităţilor legea privind disponibilizările era adoptată.
Poliţiştii au scăpat de disponibilizări
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...