septembrie 23, 2023

Poliţiştii au scăpat de disponibilizări

0

Deputaţii PDL şi UDMR nu au reuşit să strangă suficiente voturi pentru a adopta legea privind disponibilizarea a 16.000 de angajaţi MAI.
Proiectul legii privind disponibilizarea a 16.000 de angajaţi din MAI nu a fost adoptat de Camera Deputaţilor, fiind inregistrate 150 de voturi “pentru”, faţă de 167 necesare pentru aprobare. La şedinţă au asistat şi sindicalişti, care şi-au exprimat satisfacţia faţă de această decizie, primind rezultatul votului cu aplauze şi strigăte de bucurie, transmite Mediafax. La votul final s-au inregistrat 150 de opţiuni “pentru”, 132 “impotrivă” şi opt abţineri. Camera Deputaţilor a fost for decizional in cazul acestui act normativ. In cazul deputaţilor sălăjeni, Iuliu Nosa şi Mirel Taloş au votat impotriva disponibi-lizărilor, in timp ce Lucian Bode şi Seres Denes au fost de acord cu proiectul propus de Guvern, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor. La scurt timp după aflarea rezultatului, deputatul Mirel Taloş şi-a explicat printr-un comunicat de presă decicizia de a vota impotriva disponibilizărilor din MAI. “Proiectul de lege intră in categoria generală de politici publice ale guvernului de reducere a unor cheltuieli publice fără luarea in considerare a consecinţelor pe care aceste reduceri le au asupra vieţii reale a cetăţenilor, mai ales că Romania nu are o rată a infracţionalităţii scazută, şi nici in scădere, ca să işi permită reducerea posturilor din sistemul de siguranţă publică”, a declarat parlamentarul liberal. Acesta mai spune că votand impotriva disponibilizărilor, a “acţionat in interesul cetăţenilor” pe care ii reprezintă in Parlament şi “in spiritul respectului pentru toate armele din Ministerul Administraţiei şi Internelor”.
Guvernul are la dispoziţie asumarea sau ordonanţa de urgenţă
Un nou proiect de disponibilizare a 16.000 de angajaţi MAI trimis de Guvern pe traseul parlamentar nu mai poate fi dezbătut in această sesiune parlamentară. Ce poate face in schimb Guvernul dacă doreşte să disponibilizeze 16.000 de oameni: să emită o ordonanţă de urgenţă sau să-şi asume răspunderea in Parlament pe o astfel de lege. “Guvernul nu mai are fonduri pentru plata salariilor şi daca nu rezolvă problema cu o ordonanţă de urgenţă sau o asumare de răspundere trebuie să facă o rectificare bugetară” a completat Mirel Taloş, care recunoaşte că dacă opoziţia nu era ajutată de deputaţii udemerişti şi cei ai minorităţilor legea privind disponibilizările era adoptată.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut