noiembrie 27, 2022

Poliția rutieră din Sălaj a dat luna trecută 3.456 de amenzi, in valoare de 654.530 de lei, și a constatat 45 de infracțiuni

Polițiștii rutieri au organizat pe parcursul lunii octombrie 103 acțiuni cu efective mărite. Au fost constatate 45 infracțiuni, din care 31 la regimul circulației, rutiere și au fost aplicate 3.456 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor se ridică la 654.530 de lei, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj.
Cu toate măsurile luate și activitățile întreprinse, în Sălaj au fost înregistrate în octombrie 15 accidente de circulație grave, soldate cu un mort și 15 răniți grav.
Cele mai multe accidente s-au produs pe străzi, unde s-au înregistrat opt accidente de circulație soldate cu nouă răniți grav. Alte patru accidente s-au produs de dumurile naționale, unde o persoană și-a pierdut viața și alte trei au fost rănite grav. Pe drumurile județene au avut loc două accidente, cu două persoane rănite, iar pe drumurile comunale s-a înregistrat un singur accident, soldat cu un rănit grav.
Cele mai multe accidente grave au fost din cauza șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor ori au circulat cu viteză neadaptată la condițiile de drum, dar și din cauza pietonilor care au folosit neregulamentar partea carosabilă.
Polițiștii spun că în perioada următoare vor organiza acțiuni în zonele unde survin frecvent accidente de circulație, urmărindu-se cu prioritate, combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală ori de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și utilizarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, bicicliști, mopediști, motocicliști, tractoriști și căruțași.

Blestemul de la Vîrșolț
Accidentul mortal de luna trecută, de care IPJ amintește în comunicatul cu bilanțul luni octombrie a avut loc la Vîrșolț. Iar Drumul Național 1H care trece prin Vîrșolț pare a fi blestemat. Patru persoane au murit anul acesta în această localitate, ultimele două dintre ele în decurs de o lună.
Denes Ludovic, un bărbat de 50 de ani stop_coloana din Vîrșolț, a fost găsit mort pe șosea în dimineața zilei de 5 octombrie pe Drumul National 1H între localitățile Pericei și Vîrșolț, după ce a fost lovit de o mașină, iar șoferul a ales să fugă de la locul accidentului. Accidentul mortal s-a petrecut în jurul orei 5.00 dimineața. La ora 9.30, patru echipaje de poliție se aflau în comuna Vîrșolț pentru cercetări în urma cărora să se stabilească cine a fost șoferul implicat și împrejurările în care a avut loc accidentul. Denes Ludovic locuia împreună cu mama sa, iar după ce sâmbătă a cules strugurii pentru a face vin, duminică a sunat la 112 pentru a cere să se interneze la Spitalul Orășenesc din șimleu Silvaniei. Bărbatul a ieșit pe 5 octombrie dimineața la ora 4.00 din spital și a vrut să meargă pe jos acasă, ne-au spus surse din comunitatea din Vîrșolț. Inspectoratul de Poliție Judetean Salaj a comunicat după patru ore de la accident circustantele tragediei și că soferul implicat a fost identificat drept S. Vasile, de 38 de ani, din Pericei.
Cealaltă tragedie s-a petrecut chiar săptămâna trecută, miercuri (4 noiembrie). Accidentul a avut loc în noaptea de 3 spre 4 noiembrie în localitatea Virșolț, pe DN 1H, la ieșirea spre Zalău. Victima a fost observată însă abia la ora 7.10, când au fost alertate autoritățile. Șoferul unui tractor, Bartos Kalman, în vârstă de 41 de ani, care venea acasă după o zi de muncă cu tractorul în satul Recea Mică, s-a răsturnat într-o râpă de doi metri adâncime de pe marginea drumului. Șoferul a murit pe loc, strivit de tractor. Din primele cercetări rezultă că tractorul avea o roată spartă, ceea ce îi face pe oamenii legi să creadă că utilajul a suferit o defecțiune tehnică, șoferul nu l-a mai putut controla și s-a răsturnat în afara drumului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *