octombrie 3, 2023

”Poliţia concediilor medicale”, in resuscitare

0

Aşa-zisa poliţie a concediilor medicale nu şi-a dovedit pană acum utilitatea, insă guvernaţii ţin cu dinţii de ea in speranţa că vor economisi ceva la buget.

Mirel Taloş este impotrivă
Deputaţii au retrimis ieri comisiei pentru sănătate actul normativ care legiferează aşa-zisa “poliţie a concediilor medicale” pentru o nouă analiză. Deputatul sălăjean Mirel Taloş ne-a transmis printr-un comunicat de presă că a votat impotriva retrimiterii spre o nouă dezbatere a Ordonanţei 36/2010, menţionand că documentul avea deja un raport de respingere. In opinia lui Taloş, legea incalcă pre-zumţia de nevinovăţie a pacientului şi a medicului şi “acordă angajatorilor (la iniţiativa cărora, impreună cu poliţia, se pot face descinderile la domiciliu) drepturi care nu au legătură cu statutul lor comercial”.

Nici un angajator din Sălaj nu a cerut verificări
Claudiu Birsan, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, a declarat că ordonanţa este incă in vigoare, insă pană acum nici un angajator nu a solicitat verificarea angajatului aflat in concediu medical. “Eu nu inţeleg de ce este numită . Corpul de control al Casei a făcut controale la medicii de familie, şi s-a verificat modul de acor-dare a concediilor medicale. Am verificat dacă se respectă procedura formală, respectiv declaraţiile pacientului referitor la unde poate fi găsit, adeverinţele de asigurat etc. 72 de medici de familie au fost verificaţi de la inceputul anului, din care şapte au fost amendaţi, iar la un medic i-a fost reziliat contractul privind concediile medicale”, spune Birsan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut