septembrie 28, 2023

Poliţia comunitară, chemată să desfunde canale

0

Un sfert dintre cei care sună la Poliţia Comunitară reclamă probleme care nu sunt de competenţa instituţiei.
Zălăuanii apelează la Poliţia Comunitară pentru a sesiza infundarea canalelor sau lipsa capacelor, gropile lăsate in urma unor lucrări pe domeniul public, faptul că pubelele de deşeuri sunt pline, lipsa becurilor la sistemul public de iluminat, fumul care iese din curtea vecinilor etc. In ultimele două luni Poliţia Comunitară Zalău a primit 63 de astfel de sesizări pe care le-a transmis mai departe instituţiilor abilitate să le soluţioneze.
Lucian Trif, purtătorul de cuvant al instituţiei, ne-a declarat că in perioada 1 august – 1 octombrie au fost inregistrate 298 de sesizări telefonice din partea cetăţenilor, din care 235 au fost de competenţa agenţilor comunitari. “Majoritatea cazurilor in care am fost solicitaţi să intervenim au avut referire grupuri de tineri care deranjau liniştea publică in zonele cu blocuri, persoanele care răscolesc containerele de gunoi şi lasă mizerie pe jos, muzica la volum ridicat in locuinţe. Ne sună cetăţeni ale căror maşini au fost blocate in garaje, in special din zona Spitalului Judeţean, sau cărora le-a fost ocupat locul de parcare prevăzut cu triunghi metalic, practică intalnită in special in zona Pieţei Astralis. Duminică, lucrătorii de la biserici ne sună pentru a inlătura cerşetorii din faţa unităţilor de cult”. Potrivit lui Trif, in atributele Poliţiei Comunitare intră probleme legate de tulburarea liniştii şi ordinii publice, parcarea neregulamentară a autovehiculelor pe domeniul public, deteriorarea spaţiului verde, depozitarea de moloz, toaletizarea imprejmuirilor in cartierele de case, respectarea regulamentului de utilizare a parcurilor. In funcţie de cat de mare este deranjul făcut in comunitate, cetăţenii primesc amenzi ce variază intre 100 şi 1.000 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut