octombrie 3, 2023

Poiana Narciselor – 12 narcise pe metru pătrat

0

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj a organizat ieri o acţiune pentru educarea tinerei generaţii in spiritul cunoaşterii, respectului şi protejării mediului. Au participat cate 50 de elevi de la şcolile din Hida şi Bălan la această activitate din cadrul proiectului cofinanţat de Uniunea Europeană: „Gestionare Durabilă a Patrimoniului Natural din Aria Naturală Protejată Racaş-Hida-Sit de Interes Comunitar”. Elevii au participat in Poiana Narciselor la un concurs ce a constat in două probe. La prima dintre ele copiii trebuiau să calculeze densitatea narciselor din poiană cu ajutorul unui cadran de un metru pătrat, iar a doua probă a constat intr-o simulare de cartare a perimetrului Poienii Narciselor. La finalul probelor, elevii celor două şcoli n-au putut fi departajaţi, fiind declaraţi cu toţii caştigători. In urma probelor, copii au obţinut o densitate de 11-12 narcise pe metru pătrat, iar in urma cartografierii, a rezultat o suprafaţă a poienei de 1,5 hectare.
Şefa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sălaj, dr. inginer Aurica Grec, a spus că printre problemele actuale ce trebuie rezolvate pană la sfarşitul lui 2012 – termenul limită de incheiere al proiectului – se numără cele legate de păşunat, lucrări agricole, culesul florilor şi picnic, activităţi care trebuie interzise pentru protejarea Ariei Naturale Racaş-Hida.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut