februarie 5, 2023

PNL Zalau trece intr-o nou etapa de dezvoltare

Radu Capalnasiu ramane prim-vicepresedinte PNL Salaj

rn

In cadrul Biroului Politic Judetean al PNL Salaj care a avut loc joi, 11 iulie, liberalii au luat o serie de masuri in ceea ce priveste viitorul partidului si in special viitorul filialei PNL Zalau.
Deputatul Lucian Bode, presedintele PNL Salaj a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca: "Dupa alegerile europarlamentare din 26 mai, PNL Salaj a trecut la un amplu proces de analiza a rezultatelor pe fiecare organizatie locala in parte. Totodata Biroul Executiv National a decis evaluarea fiecarei filiale judetene in parte, filiala PNL Salaj fiind evaluata in data de 26 iunie. Scopul acestor analize il intuiti cu siguranta: sa invatam din aceste alegeri ( aceste alegeri au spulberat un mit: "nu merg la vot pentru ca oricum votul meu nu conteaza". Dar mobilizarea si rezultatul au dovedit contrariul; noi trebuie sa valorificam acest rezultat in perspectiva alegerilor prezidentiale, locale si parlamentare pe care PNL le va castiga. Asadar, la finalul acestor analize, BPJ al PNL Salaj a luat câteva decizii in sedinta din 11.07.2019:
1. La propunerea sefilor de sectoare si cu consultarea Birourilor Politice Locale (BPL) o serie de organizatii locale vor trece in perioada urmatoare printr-un proces de restructurare. In urma acestui proces fie vom avea o conducere interimara, fie vom intari BPL ale unor organizatii locale: Banisor, Bocsa, Carastelec, Cristolt, Letca, Meseseni de Jos, Mirsid, Pericei, Sâg, Sânmihaiu Almasului si Simisna. Acest proces de restructurare ne propunem sa-l finalizam pâna pe 11 august, data dupa care PNL si Klaus Iohannis intra in precampanie pentru alegerile prezidentiale.
2. Luând act de demisia domnului Radu Capilnasiu din functia de presedinte al organizatiei Zalau, in urma consultarii BPL am decis in sedinta Biroului Politic Judetean sa numim un presedinte interimar la organizatia Zalau, stabilind totodata si un calendar pe care noul birou interimar al PNL Zalau sa-l respecte: un nou birou interimar aprobat de BPJ (pâna la finele saptamânii viitoare); un plan de actiuni concrete; implicarea in procesul de strângere de semnaturi pentru sustinerea candidaturii domnului presedinte al României; desemnarea candidatului pentru functia de primar al municipiului Zalau, din partea PNL. Noul presedinte interimar al PNL Zalau este incepând de joi, 11 iulie, inginerul Mihai Crisan.", a declarat liderul PNL Salaj, Lucian Bode.

rn

Noul presedinte PNL Zalau, Mihai Crisan – un tanar inginer, scolit la Cluj, cu master in domeniul ingineriei

rn

"Numele meu este Mihai Crisan, sunt absolvent al Facultatii de Constructii (in limba engleza) si al unui masterat tot in domeniul ingineriei. Lucrez in domeniu de 6 ani, iar in cadrul Partidului National Liberal activez inca din timpul studentiei. Din 2014 sunt membru al filialei Zalau, iar in urma alegerilor interne din 2017, colegii mei m-au ales presedinte al Organizatiei Municipale de Tineret – TNL Zalau. In privinta nominalizarii mele ca presedinte al PNL Zalau, va pot spune ca sunt perfect constient de dimensiunea acestei provocari, dar, in acelasi timp, consider ca, dincolo de persoana mea, important este mesajul pe care incercam sa-l transmitem – oamenii tineri, responsabili si implicati au sansa sa isi faca vocea auzita in cadrul partidului cu cea mai mare anvergura istorica din România. De aceea, vreau sa le multumesc tuturor colegilor care ma sustin in acest demers. Totodata, stiu ca este vorba doar de un interimat, dar pe parcursul acestei perioade de câteva luni vom lucra la doua proiecte extrem de importante pentru organizatia municipala – desemnarea candidatului la Primaria Zalau si demararea precampaniei pentru alegerile prezidentiale. Alaturi de colegii mei, in cel mai scurt timp, voi propune un nou Birou Politic Local, care sa se ocupe de aceste proiecte. Imi doresc sa avem parte de un birou functional, cu oameni care sa-si asume extrem de serios doua obiective extrem de clare – câstigarea alegerilor prezidentiale (cu un scor bun, inca din primul tur) si desemnarea unui candidat cu sanse reale pentru Primaria Zalau. In urmatoarele luni ne vom axa pe atragerea de noi membri, precum si pe o mai eficienta organizare a comisiilor interne, a organizatiilor speciale – tineret, femei. Alaturi de colegii mei cu mai multa experienta, de oamenii noi care vor veni si de toti cei care isi doresc sa vina cu idei constructive, vom incerca sa ajutam candidatul la functia de primar cu un proiect fezabil si care sa tina cont de prioritatile zalauanilor. Pe lânga imbunatatirea comunicarii interne, imi propun sa avem si o comunicare mai intensa cu zalauanii – atât face to face, prin actiuni si intâlniri punctuale, cât prin intermediul social media si, nu in ultimul rând, prin intermediul dumneavoastra." a declarat in cadrul conferintei de presa, tanarul Crisan Mihai.

rn

Radu Capalnasiu si-a dat demisia din functiile de presedinte PNL Zalau si cea de consilier judetean, dar ramane in functia de prim-vicepresedinte al PNL Salaj.
Fost primar al Zalaului timp de 16 ani (patru mandate), Capalnasiu a declarat ca: "Simteam ca trebuie schimbat ceva, ca trebuie sa venim cu forte proaspete, cu un suflu nou, cu mai mult elan si initiativa si pentru ca am inteles mesajul electoratului dupa alegerile europarlamentare. Eu aveam mai multe functii, si presedinte al PNL Zalau si consilier judetean si prim-vicepresedinte la filiala judeteana. Am demisionat si din functia de consilier judetean deoarece, fiind in opozitie, am simtit ca eram, uneori, inutil, prentru ca orice spui si orice propui nu reusesti sa misti lucrurile, deoarece masina de vot a majoritatii functioneaza".

rn

Viitorul consilier judetean liberal, care-l va inlocui pe Radu Capalnasiu in Consiliul Judetean Salaj este Liviu Ungurusan, fost sportiv de performanta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut