PNL vrea mai multe femei în politica românească

Femeile reprezintă mai mult de jumătate din populația României, dar reprezentarea legislativă și executivă este disproporționată. În momentul de față, 17% din Parlament sunt femei și doar 9% din membrii Guvernului. Vocea femeilor trebuie să se audă în politică, mult mai mult decât astăzi. Acesta este obiectivul conferinței internaționale “Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, care are loc marți, 1 noiembrie, la Senat.

Conferința, organizată de președinta Senatului, Alina Gorghiu (PNL), își propune promovarea inițiativei legislative prin care se introduce o cotă minimă de 33% pentru reprezentarea femeilor și a bărbaților în Parlament, adoptată recent de Senat, a celei care prevede o cotă de 30% la alegerile locale și în consiliile de administrație, precum și a inițiativei privind finanțarea partidelor politice în funcție de ponderea femeilor și a tinerilor pe listele electorale. Tot pe plan normativ, grupurile de lucru din conferință vor lucra la identificarea unor modalități prin care poate fi îmbunătățit cadrul legislativ românesc, pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe gen, dar și a combaterii traficului de persoane și a exploatării sexuale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut