PNL va avea 23 de prefecţi, USR PLUS – 14 şi UDMR – 5

5
1008

PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR PLUS – 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR – 5 prefecţi şi 10 subprefecţi, a anunţat, marţi, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, care a afirmat că negocierile vor fi finalizate într-o săptămână-două.

Potrivit acestuia, nu există un blocaj în coaliţia guvernamentală în ceea ce priveşte negocierile privind funcţiile de prefecţi şi de subprefecţi, însă a admis că la Bihor toate cele trei formaţiuni doresc să facă propuneri.

„Nu e blocaj. Trebuie adoptat statutul prefectului. Ştiţi foarte bine decizia la nivelul coaliţiei este ca statutul prefectului să fie funcţie de demnitate publică. (…) La Bihor doresc toate cele trei formaţiuni din coaliţie. Am început discuţiile. Într-o săptămână-două cred că vom finaliza şi negocierile legate de prefecţi şi subprefecţi astfel încât să fie aşezarea la guvernare finalizată”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, Biroul Politic Naţional al PNL va fi convocat după finalizarea evaluării candidaturilor pentru posturile de secretari de stat, preşedinţi şi vicepreşedinţi de agenţii, autorităţi, oficii.

„Organizaţiile au trimis candidaţii pe diferitele poziţii. Există o comisie de evaluare a candidaturilor, (…) iar imediat ce finalizăm evaluarea candidaturilor, probabil în cursul acestei săptămâni, vom convoca Biroul Politic Naţional”, a explicat liderul PNL.

5 COMENTARII

  1. Astea-s sinecuri de nivel inalt.Prefectul este reprezentantul guvernului in teritoriu.In secolul trecut treaca mearga.Bucurestiul era departe,mijloacele de comunicare mai primitive,sa zicem ca trebuia sa ai control.Dar acuma nu prea vad care este rostul acestei institutii.Institutiile deconcertate sunt conduse direct de Bucuresti,sedinte online tralala.Bani aruncati.

  2. Ar trebui redus bugetul de salarizare la jumătate la aceste prefecturi.
    La fel și in Consiliile Județene.
    Sa aleagă ei ce vor, salar mic sau munca mai multă. Altfel sa vina in privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.