PNL si PSD musca din PMP

PNL si PSD musca din PMP

Partidul Miscarea Populara (PMP) a cerut demisia europarlamentarului Siegfried Muresan din partid si din Parlamentul European, dupa ce acesta a decis sa se alature PNL. Conducerea PMP il acuza ca si-a negiciat cu PNL un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Siegfried Muresan este omul pe care presedintele PMP, Traian Basescu, i l-a propus lui Klaus Iohannis, in doua randuri, pentru a ocupa functia de prim-ministru, de fiecare data cand PSD a schimbat guvernul. 

rn

Vicepresedintele PNL, deputatul salajean Lucian Bode, spune ca Siegfried Muresan si-a prezentat luni toate motivele pentru care s-a alaturat PNL, unde a venit de fapt din calitatea lui de purtator de cuvant al Partidului Popular European (PPE). Siegfried Muresan este cunoscut ca fiind de departe cel mai activ europarlamentar roman din Parlamentul European, tine sa sublinieze Lucian Bode.
O alta lovitura pentru PMP, de data aceasta mai mult de imagine, a fost zilele trecute, cand PSD a anuntat ca toata conducerea centrala a Organizatiei Tineretului Partidului Miscarea Populara si marea majoritate a membrilor acestei filiale s-au alaturat PSD in 2 mai. Fostul lider al tineretului PMP a spus ca au ales sa vina la PSD "majoritatea conducerii centrale si membri ai organizatiei de tineret a PMP din întreaga tara".
Liderul PMP Salaj, Adrian Popan, spune insa ca doi tineri de la nivel central s-au ratacit si au fortat impunerea unor persoane la alegerile din 2 iunie a noii conduceri OTPMP. "A fost o ratacire a unor tineri din conducerea executiva a OTPMP. Acestia au amenintat si au fortat regulamantele de ordine interioara pentru alegerea conducerii OTPMP din 2 iunie. PMP Salaj are organizatie de tineret, condusa de Holhos Romulus. Eu nu am informatii ca vreun membru de la tineretul PMP Salaj sa treaca la TSD", a spus Popan.
PMP a intrat in Parlamentul Romaniei cu 18 deputati si 8 senatori. PMP a reusit la alegerile parlamentare din 2016 sa obtina 5.5 % din voturi pentru Camera Deputatilor si 5.9 % din voturi pentru Senat.
Cum fuziunea dintre PMP – UNPR nu s-a mai realizat pana in acest moment, iar Adrian Popan spune ca nu se va mai realiza, PMP Salaj a ramas cu 15 consiliei locali, dintre care doi consilieri municipali.
PMP Salaj a avut doi parlamentari – deputatul Liviu Balint si senatorul Cristian Lungu. Deputatul ales pe listele PMP Salaj Liviu Balint a plecat anul trecut la PSD, unde activeaza din 1 septembrie 2017.
Cazul lui Balint nu a fost singular. Si deputatul PMP de Covasna, Octavian Goga, si-a anuntat demisia din PMP incepand cu data de 18 iunie 2017, iar dupa ce a plecat din PMP a migrat in PSD.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *