PNL Salaj se dezice de Tariceanu

Fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu, acum presedinte al Senatului, a anuntat ca nu îsi mai face partid, ci va înfiinta Platforma Economica Liberala, pe care o pune la dispozitia penelistilor pentru a-si trece propunerile liberale pentru dezvoltarea tarii. „Aparitia unei noi formatiuni pe scena politica ar produce un nou conflict major la nivelul celor care îmbratiseaza va-lorile liberale, ceea ce ar adânci si mai mult criza din interiorul partidului. Din lo-ialitate si pretuire fata de principiile si valorile liberale, nu vreau în niciun caz sa periclitez sansele Partidului National Liberal în alegerile europarlamentare. De asemenea, alaturi de un grup de sustinatori am înfiintat Platforma Economica Liberala, o structura de care Partidul National Liberal are nevoie daca vrea sa revina la gu-vernare. Aceasta miscare are ca principal scop promovarea unui program econo-mic pentru dezvoltarea României, având la baza viziunea liberala”, sustine Tariceanu, intr-o scrisoare adresata liderului PNL, Crin Antonescu.
PNL Salaj refuza oferta fostului lider, nu fara sa verse putin venin la adresa lui Tariceanu. „Demersurile  personale ale domnului Calin Popescu Tariceanu, din ultima vreme, nu au absolut nici o legatura cu Partidul National Liberal. stop_coloanaConstient de faptul ca nu va fi urmat de colegii din PNL, domnul Tariceanu a decis sa nu-si mai faca partid, iar acum promite înfiintarea unei platforme de dezbateri liberale. Prin trecerea în rândurile puterii pesedizate, domnul Tariceanu s-a discreditat atât în rândul electoratului de dreapta, cât, mai ales, în rândul sustinatorilor PNL. PNL dezaproba cu tarie actiunile domnului se-nator Calin Popescu Tariceanu si exprima necesitatea unitatii Partidului National Liberal, în vederea pastrarii pozitiei parti- dului nostru ca principala forta politica de dreapta în România”, ne-a declarat Paul Maghiu, purtatorul de cuvant al PNL Salaj.
Fostul premier si-a dat demisia din PNL pe data de 26 februarie, dupa care a anuntat ca intentioneaza sa infiinteze un nou partid si sa candideze la alegerile prezidentiale din noiembrie, impotriva lui Crin Antonescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *