PNL Salaj descrie atentatul guvernari PSD la adresa natiunii

Presedintele PNL Salaj, Lucian Bode, care este si vicepresedinte al PNL la nivel national, a pus ieri pe tapet, intr-o conferinta de presa, aspectele negative ale actualei guvernari. 

rn

"PSD dinamiteaza economia acestei tari, pune la pamant mediul de afaceri si, in materie de fiscalitate, face ravagii", a rezumat Lucian Bode.
Liderul PNL Salaj a detaliat apoi, spunand ca Guvernul Tudose se lauda cu o crestere economica de 5,8 la suta, dar in acelasi timp un ministru din Guvernul Tudose isi anunta demisia pentru ca nu mai are bani pentru plata salariilor angajatilor. Este vorba edespre ministrul Apararii, Adrian {utuianu, care practic confirma ceea ce PNL spunea de cateva luni – faptul ca aceasta guvernare, in diversele sale forme, Grindeanu sau Tudoase, sustinuta de ALDE, prin masurile luate afecteaza grav sectoare importante din economie, spune Bode.
Acesta subliniaza ca, in incercarea de a ascunde dezastrul, guvernul PSD amana nejustificat si ilegal rectificarea bugetara, care, potrivit legii responsabilitatii bugetar-fiscale, trebuia sa aiba loc in mijlocul anului, in luna iulie.
Raportul privind situatia economica pe 6 luni nu a fost inca elaborat pentru ca acest document ar arata dimensiunea dezastrului, incasari la buget prabusite, un deficit de 6,2 miliarde lei, investitii straine directe mai mici cu 13,32 la suta comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, investitii publice la minim istoric, mai spune Lucian Bode.
“n concluzie, rectificarea bugetara nu are cum sa fie altfel decat negativa. Doar daca masluiesc datele poate iesi pozitiva, subliniaza Lucian Bode.

rn

"Bombele" de pana acum si "bombele" de sfarsit de an

rn

Despre modificarea Codului Fiscal, cresterea accizei la carburanti in doua etape, TVA defalcat, atacarea Pilonului II de pensii si, bineinteles, despre lipsurile unui sistem de invatamant care incepe cu stangul in noul an scolar, Lucian Bode n-a avut decat cuvinte de ocara.
Pentru ca tabloul dezastrului sa fie complet, Lucian Bode a mai spus ca "Guvernul Tudose mai pregateste niste bombe pentru acest final de an".
Una dintre ele va fi Legea pensiilor, care "daca va fi la fel de revolutionara ca Legea salarizarii, va ingropa si bugetul asigurarilor sociale, care oricum este pe deficit cronic".
Constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii va seca si el de resurse companiile de stat profitabile pentru a pune la dispozitia PSD o pusculita din care sa-si satisfaca interesele de partid, a mai tinut sa puncteze Bode.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *