PNL nu mai e sigur pe prietenia cu UNPR pentru parlamentare

La numai câteva zile dupa aflartea rezultatelor de la alegerile locale din 5 iunie, co-presedintele PNL Salaj Lucian Bode si presedintele UNPR Salaj, Liviu Balint, anuntau ca cele doua partide au stabilit sa se alieze si sa mearga împreuna la prlamentare. Demersul liberalilor a fost sabotat de PSD, care a contraofertat UNPR, asa ca înca nu e clar de unde vor trage progresisti mai multe foloase “pentru interesul national”, cum sustin ei ca sunt orientati politic.

Lideri PNL preluati de Mediafax anuntau ieri ca PNL ar putea decide sa mearga singur la alegerile parlamentare, afirmând ca în sedinta BPN de azi, liderii PNL nu le vor propune colegilor o alianta sau o fuziune cu UNPR si PSRO, desi acestea ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbtie.
Biroul Politic National al PNL are loc azi la ora 13.00. stop_coloana UNPR s-a spart si este vulnerabil
UNPR a pierdut în ultima saptamîna 15 parlamentari, printre care si presedintele fondator Gabriel Oprea, care si-a dat vineri demisia din partid si a anuntat ca se retrage din politica dupa ce îsi încheie mandatul de senator. Cei mai multi dintre cei 15 au ales PSD.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca are informatii ca UNPR ar dori sa aiba o noua discutie cu PSD, o eventuala întâlnire urmând sa aiba loc saptamâna viitoare si nu este exclus ca UNPR sa fuzioneze cu PSD.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *