PNL lanseaza o campanie nationala pentru strangerea de semnaturi impotriva introducerii impozitului forfetar si a „majorarii mascate” de taxe si impozite, aceste semnaturi urmand sa fie depuse saptamana viitoare in Parlament, impreuna cu motiunea de cenzura „Marea pacaleala PDL-PSD”. „PDL si PSD au blocat motorul economiei, renuntand pe ascuns la cota unica de impozitare de 16%, prin eliminarea deductibilitatii TVA si a cheltuielilor de functionare, intretinere si reparatii pentru masinile folosite de firme”, considera PNL.
Conform unui comunicat de presa remis, miercuri, MEDIAFAX, liberalii „cer sprijinul romanilor pentru ca, impreuna, sa reaminteasca guvernantilor ca trebuie sa-si asume dezastrul pe care il produc, caci alegatorii nu au votat FMI in noiembrie 2008”.
Liberalii spun ca fiscalizarea impusa de PDL și PSD este periculoasa pentru micii intreprinzatori si stabilitatea mediului de afaceri, „pentru romanii care mai unde munci”, dar si pentru bugetul de stat care ramane fara venituri. „Criticile PNL la adresa majorarilor fiscaleimpuse de guvernul Boc sunt confirmate zilnic de sutele oameni care isi inchid mica afacere, care le-a asigurat in ultimii ani traiul lor si a familiei lor”, se mai arata in comunicat.
In opinia liberalilor, prin aplicarea OUG 34/2009, peste 500.000 de IMM-uri vor fi nevoite sa plateasca un impozit necorelat cu capacitatea lor de plata (intre 40% si 80% din profitul lor), iar consecintele vor fi falimente, someri si lipsa desavarsita a investitiilor. „Campania de strangere de semnaturi si motiunea de cenzura fac parte din setul de masuri promovat de PNL impotriva abuzurilor si incompetentei guvernantilor, alaturi de contestarea OUG 34/2009 la Curtea Constitutionala. Este vorba de sesizarea aspectelor de neconstitutionalitate referitoare la modificarea si aplicarea imediata a prevederilor Codului fiscal”, mentioneaza comunicatul.
Coordonatorul campaniei nationale de strangere de semnaturi este vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu, fost presedinte al ANAF. Motiunea de cenzura „Marea pacaleala PDL-PSD” va fi prezentata luni in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, urmand ca miercuri sa fie dezbatuta si votata.