PNL: Condamnații penal nu pot candida la prezidențiale!

Condamnații penal nu pot candida la președinția României. Deputații au votat, joi, 8 iunie, o propunere care modifică legislația în vigoare privind alegerea șefului statului, în sensul că persoanele care au fost condamnate penal pentru săvârșirea unor infracțiuni să nu mai aibă dreptul de a candida.

“Saga integrității în funcții publice continuă, dar acum direcția este cea bună! Deblocăm proiectele al căror inițiator am fost alături de PNL, depuse în 2017 prin care se stabilea că persoanele cu condamnări penale nu pot candida în alegeri. Camera Deputaților a adoptat astăzi propunerea legislativă PL-x 499/2017 care modifică exact în acest sens legea pentru alegerea Președintelui României. Votul acesta <pentru> de la Camera Deputaților este în deplin acord cu voința românilor! Faptul că oamenii au trebuit să aștepte mai bine de 5 ani ca să vadă legea aceasta adoptată ar trebui să dea de gândit! Nu așa funcționează o democrație! O lege cu prevederi similare pentru alegerile parlamentare, depusă tot în 2017, este și ea pe traseul legislativ”, spune Alina Gorghiu, senator PNL.

1 thought on “PNL: Condamnații penal nu pot candida la prezidențiale!

  1. Din cauza pnl+usr dar și altor lepre din parlament, pensia medie este 20 % din salariul mediu brut, scandalos de mică. Pe vremea lui Ceaușescu procentul era între 60 și 80 %. Nu ne trebuie democrație și nici ue !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.