octombrie 1, 2022

PNL are probleme de coerenta tocmai cand are mai mare nevoie de unitate si ar trebui sa faca eforturi pentru coalizarea dreptei

In PNL este manifesta o ruptura periculoasa pentru imaginea celui mai important partid de dreapta, intr-un moment in care acesta ar fi trebuit mai mult ca oricand sa dea dovada de coerenta si de forta, avand in vedere ca anul viitor au loc si alegeri europarlamentare si alegeri prezidentiale.

rn

Contestat puternic, liderul PNL, Ludovic Orban, a cerut excluderea din partid a vicepresedintelui Viorel Catarama, cel mai puternic critic al sau, iar la Biroul Politic National de saptamana trecuta a aparut si o lista consistenta cu membri din conducerea partidului care sustin demiterea lui Orban.
În cadrul BPN de luni, liberalii au stabilit convocarea Consiliului National pe data de 4 august, cand poate fi luata o decizie si in ce priveste excluderea lui Catarama.
PNL are nu numai probleme in interior, dar nu este coerent nici in relatia cu celelalte partide de dreapta. Daca in luna mai strategul partidului, vicepresedintele Ilie Bolojan, spunea ca singura sansa impotriva PSD este coalizarea partidelor de dreapta, zilele trecute presedintele PNL Ludocic Orban afirma ca mizeaza pe un scor mic al PSD in sondaje, conditii in care coalizarea cu celelalte partide nu mai este necesara.
PNL risca sa piarda un moment bun – USR, PMP si Miscare Romania “mpreuna a lui Dacian Ciolos au manifestat dispozitie pentru unitate de dreapta.

rn

Lucian Bode crede ca in Salaj PNL ar trebui
sa mearga alaturi de celelalte partide de dreapta

rn

Presedintele PNL Salaj, deputatul Lucian Bode, ramane adeptul coalizarii dreptei.
"În ceea ce priveste strategia pentru viitoarele alegeri, Partidul National Liberal va lua o decizie la nivel national în perioada urmatoare. Cu toate acestea, la nivel local eu consider ca una dintre solutiile cele mai bune ar fi crearea unor aliante cu celelalte partide de dreapta pentru o victorie în fata PSD si pentru demararea unui real proces de recredibilizare a clasei politice. Prin desemnarea unor candidati unici, atât la nivelul Municipiului Zalau, cât si al Judetului Salaj, care sa respecte principii de integritate si profesionalism, am putea avea sanse concrete de câstig la nivel local, demonstrând totodata ca fortele dreptei au puterea de a înlatura PSD-ul de la orice forma de guvernare în 2020", spune presedintele PNL Salaj.

rn

USR Salaj sustine unitatea dreptei si o politica
in interesul cetatenilor, nu una a sondajelor

rn

Presedintele USR Salaj, preofesoara Carmen Olar, se pronunta pentru unitatea dreptei si se arata dezamagita de oscilatiile PNL.
"Sondajele arata o crestere în preferintele la vot a PNL si USR si o cadere accentuata a PSD, asa cum anticipam si cum am mai declarat. Avem analizele noastre interne care ne arata în orice moment unde suntem si încotro ne îndreptam. Pe noi, cei de la USR, ne intereseaza o crestere sanatoasa si stabila. Si în primul rând ne intereseaza sa fim ceea ce am promis: vocea societatii civile în politica româneasca. Da, este nevoie de o opozitie unita si puternica. Avem oameni capabili si bine pregatiti pentru administratia centrala si locala. Colegii nostri din USR pot fi cei mai buni candidati la alegerile viitoare, din partea opozitiei unite sau din partea USR. Daca PNL îsi schimba ideile în functie de sondaje, e problema lor. Noi stim ce vrem, stim ce îsi doresc românii si stim ce trebuie sa facem. Suntem pregatiti indiferent de cum evolueaza scena politica. De ce? Tocmai pentru ca noi nu facem politica în functie de sondaje sau conjuncturi si nici pentru grupuri sau interese vremelnice. USR face politica pentru români", spune liderul USR Salaj, Carmen Olar.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.