PMP a ramas si fara Basescu la conducere, intr-o perioada critica in care pierde reprezentare

PMP este si in judetul Salaj departe de ce a fost dupa alegerile din 2016

rn

Partidul Miscarea Populara si-a ales un alt presedinte la Congresul formatiunii organizat sambata la Palatul Parlamentului.
Fostul presedinte Traian Basescu, lider al PMP, s-a retras din prima linie a partidului, locul sau fiind luat de Eugen Tomac, de altfel singurul candidat la sefia PMP.
Traian Basescu a primit titlul de presedinte de onoare al partidului, dupa care a fost aleasa noua conducere, cu Eugen Tomac presedinte si Emil Pascan presedinte executiv al PMP.
Basescu a apreciat ca PMP a ramas "pe maini bune" si, la reprosul lui Robert Turcescu ca nu a ramas lider al PMP pana la alegerile europarlamentare, Basescu a replicat ca nu doreste sa ajunga ca Iliescu, "sa se târâie prin partid".

rn

Pierderi grele din cauza "tradarilor"

rn

Tomac a vorbit, sâmbata, în fata a 2.545 de delegati PMP din tara si din strainatate, si despre cei care "au tradat" partidul, afirmand ca Partidul va avea in continuare energie si nu se da batut "nici în fata PSD, nici în fata PNL".
PMP a intrat in Parlamentul Romaniei cu 18 deputati si 8 senatori, reusind la alegerile parlamentare din decembrie 2016 sa obtina 5,5 la suta din voturi pentru Camera Deputatilor si 5,9 la suta din voturi pentru Senat.
Scorul obtinut la alegerile parlamentare in Salaj a fost sub 4 la suta, dar sansa PMP a facut ca la redistribuirea computerizata a mandatelor in judetul nostru formatiunea lui Traian Basescu sa obtina doi parlamentari, senatorul Cristian Lungu si deputatul Liviu Balint. Din nefericire pentru PMP Salaj, Liviu Balint a trecut la scurt timp de partea PSD.
PMP a pierdut in total patru deputati, pe Liviu Balint din Salaj, Goga Octavian din Covasna si recent, pe 22 mai, Tabugan Ion a plecat la ALDE, iar pe 29 mai Valeriu Steriu a plecat la PSD.
PMP a pierdut si doi senatori, pe Ion Ganea si Iustin Talpos care au trecut la PSD.
În aceste conditii, grupul PMP de la Senat a fost desfiintat din cauza faptului ca nu mai are suficienti membri. Potrivit regulamentului, un grup senatorial poate fi constituit din cel putin 7 membri, iar PMP a ramas cu 6 senatori.

rn

Cu ce a ramas PMP in Salaj

rn

Presedintele PMP Salaj, Adrian Popan, care a obtinut la alegerile din 2016 un loc in Consiliul Local Zalau, a anuntat inainte de Congresiul PMP ca participa la evenimentul de la Bucuresti cu o delegatie de 40 de membri ai PMP Salaj si va candida pentru functia de secretar executiv in structura centrala a PMP.
Cum fuziunea dintre PMP – UNPR nu s-a mai realizat pana in acest moment, iar Adrian Popan spune ca nu se va mai realiza, PMP Salaj a ramas cu 15 consilieri locali, dintre care doi consilieri municipali.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *