octombrie 1, 2022

Ploile au facut prapad la Simleu si in Bocsa

 

rn

Prefectura Salaj ne-a comunicat ca dupa ploile torentiale si scurgerile de pe versanti din perioada 7-8 iunie (joi si vineri), comitetele locale pentru situatii de urgenta din Simleu Silvaniei si Bocsa au raportat pagube insemnate
La Simleu Silvaniei au fost 20 de case si patru subsoluri de blocuri inundate. Au fost colmatate zece podete, sase kilometri de strazi si au fost afectate 40 de hectare de teren agricol si opt fantani.
“n comuna Bocsa au fost inundate 10 case inundate, 15 anexe gospodaresti, un obiectiv cultural. Au fost cinci podete colmatate, 10 hectare teren agricol, cinci hectare pasuni si fanete si 10 fantani.
Prin ordin al pfectului Florin Florian, la inceputul acestei saptamani va fi stabilita o comisie de constatare a pagubelor.

rn

Mobilizare exemplara la Simleu
impotriva efectelor ploilor torentiale

rn

Sfarsitul de saptamana a fost unul de mobilizare impotriva efectelor ploilor torentiale la Simleu Silvaniei.
Sectia de Pompieri Simleu si Garda Nusfalau au intervenit in 7 iunie pentru a scoate apa din cinci subsoluri si din curtile a cinci gospodarii.
Foarte importanta a fost insa mobilizarea intregii comunitati, pentru a face fata inundatiilor. Primarul Simleului, Septimiu Tucas, a fost in teren si chiar a aprticipat personal la evacuarea apei dintr-un subsol.
"Ziua de 7 iunie nu a fost una foarte fericita pentru noi, simleuanii, in sensul ca am avut o ploaie torentiala care a tinut aproximativ o ora. Avand in vedere ca stam la poalele Magurii, toata apa de pe versanti s-a revarsat in oras si a afectate puncte importante. Strada Argesului, strada Crinului, Dornei, strada Nusfalaului au fost pline de foarte multe aluviuni. Ieri am fost in teren toata ziua, echipe de la Primarie, Politia Locala – aici vreau sa accentuez faptul ca toti politistii locali care nu au fost de serviciu au fost prezenti la actiune -, reprezentanti ISU Salaj si de la firma de salubrizare si muncitorii de la Primarie. S-a lucrat pana seara tarziu. Dimineata, in 8 iunie, au inceput sa curete din nou si sa spele zonele umplute de mal si au mai ramas cateva zone pe care nu le-am curatat decat in mare, respectiv nu le-am spalat. I-am trimis pe oameni acasa, pentru ca nu-i pot tine 24 din 24 si vor reveni sa spele si sa curete tot ce a mai ramas. Sunt cateva puncte, de exemplu la intersectia cu strada Victor Deleu, unde avem probleme cu canalizarea de apa pluviala, zona in care cand sunt ploi de acest gen se inunda curtile si ajunge apa in subsoluri. O problema este ca proiectul de canalizarea la nivel judetean inca nu este demarat. Eu ma bucur foarte mult ca toate fortele care au intervenit au fost pe faza si, mai mult, niciodata de cand sunt primar nu am vazut simleuanii sa fie asa implicati intr-o asa actiune. Faptul ca i-am vazut pe strazi cu lopeti si maturi la curatat santuri a fost unul foarte imbucurator pentru mine. Vazand acest lucru, consider ca intram intr-o oarecare normalitate, in care oamenii se si implica la astfel de actiuni. Foarte important este si faptul ca oamenii stiu ce au de facut, nu a fost nevoie sa dau eu indicatii. Am participat la scoaterea apei dintr-un subsol al unei case", ne-a relatat primarul Septimiu Turcas evenimentele de la Simleu Silvaniei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.