Cand scrii despre copii, lumineaza cu slovele cuvintelor tale ungherele lor de gingasie si candoare. Cand scrii pentru copii, te apropii de Dumnezeu Creatorul. El a creat o lume in care copiii sunt ingerii trimisi pe Pamant sa-l spele de pacate. Tu ii hranesti cu nectar si ambrozie pe acesti ingeri creindu-le o lume in acre n-au intrat spiritele rele ale nevoilor, urii, vrasmasiei si razbunarii.
La “zestrea de comori” care intruchipeaza munca dascalului, fiecare eductaoare isi aduce nota sa distincta, unindu-le, insa, aceeasi chemare de perfectionare, de cunoastere a lumii mirifice a copilului. Sub semnul veseliei exprimate de transpunerea copiilor in lumea povestilor, printr-o prezentare de carte facuta recent de Biblioteca Judeteana “Ionita Scipione Badescu” la Gradinita nr.11 Zalau, copiii au trait momente unice din lumea inegalabila a copilariei, iar coarda sensibila a sufletului fiecaruia dintre cei prezenti a vibrat sub arcusul de cristal al glasului copilariei. Dincolo de culoarea aparte, de emotia pe care o emana lumea cartilor, fara povesti, joc si voie buna, “imparatia” in care domneste M}RIA SA COPILUL ar fi fada si saraca.
Povestile imbogatesc si nuanteaza viata afectiva a copiilor, stimuleaza aparitia unor sentimente neincercate sau le dezvolta pe cele mai slab dezvoltate manifestate anterior, izvorata din sursa inepuizabila de emotii variate si trainice pe care o reprezinta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut