ianuarie 29, 2023

Dupa ce la finele anului 2008, Guvernul a stabilit, printr-o ordonanta de urgenta, contributiile la asigurarile sociale pentru 2009, acum executivul a majorat contributia pentru pensii. De la 1 februarie vom plati mai mult la CAS. Contributia individuala platita de fiecare salariat creste cu un procent, de la 9,5% la 10,5%. In aceasta valoare este inclusa si cota de 2% aferenta fondurilor de pensii private.
Contributia pentru conditiile normale de munca va fi 31,5%, pentru conditii deosebite de munca va fi de 36,3%, iar pentru conditii speciale va fi 41,3%. Din aceste cote, 10,5% este contributia individuala a salariatului, iar diferenta revine angajatorilor. Guvernul a majorat aceste cote prin proiectul de buget pentru anul 2009.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut