Plăți în avans în valoare de 1 miliard de euro acordate fermierilor

0
257

În urmă cu câteva zile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit suma de 1.081 miliarde de euro, sumă ce reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană, pentru cheltuielile efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, pentru plățile în avans către fermieri, aferente Campaniei 2021, din plățile directe finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă).

”Conform prevederilor europene, aceste sume de la bugetul de stat, sunt menite să sprijine fermierii și se rambursează ulterior de la Comisia Europeană. Este extrem de important ca sprijinul acordat fermierilor să vină în timp util pentru a îndeplini nevoile acestora. Așa cum prevăd reglementările stabilite prin Regulamentele Comisiei Europene, plățile din cadrul schemelor de sprijin, se realizează în perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic următor. Guvernul Ciucă se declară mulțumit de coerența și performanța în ceea ce privește absorbția fondurilor europene în materie de plăți directe, un obiectiv strategic asumat prin programul de guvernare. Acesta își propune de asemenea pentru anul 2022, ca fondurile europene destinate agriculturii românești să fie utilizate întru totul pentru a sprijini fermierii și pentru a menține un nivel ridicat al producției agricole, de pe urma căruia consumatorii se vor bucura de produse românești calitative, la prețuri rezonabile”, spune europarlamentarul sălăjean Daniel Buda (PNL).

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.