noiembrie 26, 2022

Platforma online unde poti afla daca o masina este inmatriculata sau nu

Astfel, cei interesati pot afla online situatia inmatricularii unei masini, precum si motivele pentru care a fost suspendata inmatricularea.
Actul normativ ce contine masura, respectiv Legea nr. 241/2019 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr.14/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, a fost publicat recent in Monitorul Oficial.
Acesta da posibilitatea celor interesati de a afla, fara mare efort, care este situatia inmatricularii unei masini. Mai exact, persoanele care doresc sa afle mai multe detalii despre o masina pot face aceasta verificare chiar din fata calculatorului sau telefonului si in mod gratuit. De dezvoltarea si gestionarea aplicatiei informatice se ocupa, potrivit textului documentului, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
DRPCIV "realizeaza, gestioneaza si pune la dispozitia publicului o aplicatie informatica, in mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situatia inmatricularii unui vehicul, precum si motivul suspendarii inmatricularii acestuia", se precizeaza in lege.
Aceste verificari se pot face simplu, accesand sectiunea dedicata de pe site-ul DRPCIV. Pentru a afla starea de inmatriculare este nevoie sa introduceti seria de caroserie a masinii, precum si numarul de inmatriculare al acesteia.
Inmatricularea unei masini se suspenda, potrivit Codului rutier, in cazul in care noul proprietar al unei masini nu solicita transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in termen de 90 de zile de la data cumpararii acesteie sau atunci cand expira sau cand este anulata inspectia tehnica periodica (ITP). In acest ultim caz, suspendarea inmatricularii unei masini inceteaza din ziua in care masina trece iar de ITP.
In prezent, pe site-ul DRPCIV pot fi gasite si alte instrumente online, care permit, spre exemplu, verificarea emiterii unui permis, verificarea emiterii unui certificat de inmatriculare si verificarea disponibilitatii unui numar de inmatriculare. De asemenea, acelasi site permite efectuarea online a programarilor la ghiseu pentru toate unitatile teritoriale din Romania, precum si simularea examenului teoretic pentru obtinerea permisului auto.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *