Platforma online pentru ”Săptămâna verde”, lansată de Ministerul Educației

Platforma online pentru ”Săptămâna verde”, lansată de Ministerul Educației

Ministerul Educației a anunțat, în 24 februarie, lansarea, împreună cu Ministerul Mediului, a platformei pentru activitățile din ”Săptămâna verde”, un îndrumar al activităților care se pot derula de către unitățile de învățământ în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023.

Platforma pune la dispoziția elevilor și profesorilor resurse educaționale.

”Elevii și cadrele didactice au acum la dispoziție o platformă de resurse educaționale, saptamanaverde.edu.ro, lansată astăzi, 24 februarie, de Ministerul Educației și Ministerul Apelor și Pădurilor, pentru a-i ajuta la organizarea activităților din cadrul Programului <Săptămâna verde>. În 2022, Raportul <Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile>, realizat la inițiativa Președintelui României Klaus Iohannis, a propus programul Săptămâna verde și dezvoltarea de instrumente (inclusiv digitale) în vederea implementării.

Departamentul Climă și Sustenabilitate din cadrul Administrației Prezidențiale s-a implicat în ultimele luni în a reuni și a mobiliza entitățile relevante în dezvoltarea și implementarea acestei platforme.

În acest an școlar, fiecare unitate de învățământ are la dispoziție, la alegere, o săptămână din perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, pentru a derula programul Săptămâna verde. Școlile vor realiza, timp de 5 zile consecutive, activităţi educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului. Platforma online vine în sprijinul acestora și conține o serie de materiale informative și idei /sugestii de activități ce pot fi organizate la nivelul unităților de învățământ. Cadrele didactice nu sunt obligate să se limiteze la resursele propuse, fiind încurajate să identifice, la nivel local, și alte tipuri de activități complementare”, precizează reprezentanții Ministerului Educației, într-un comunicat.

Implementarea platformei este realizată de Ministerul Educației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Code for Romania, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Ce include platforma Săptămâna verde

În forma actuală, platforma educațională cuprinde date despre proiect, repere legislative, o bibliotecă digitală cu resurse educaționale (materiale, idei de activități) pe teme din următoarele domenii: schimbări climatice, managementul deșeurilor, consum și producție sustenabile, biodiversitate, păduri și viață terestră, apă și viață acvatică; idei de trasee educative în natură; o hartă a ariilor naturale protejate și informații despre acestea; lista stațiilor meteorologice și informații despre acestea; resurse privind modalitatea de răspuns la dezastrele naturale; resurse și sugestii de activități propuse de ONG-uri; exemple de bune practici educaționale cu privire la schimbări climatice și mediu.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *