decembrie 3, 2022

Plata dărilor la bugetul local al Zalăului incepe de luni

La Zalău, cu excepția amenzilor, a taxelor pentru eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate și a taxelor de înscriere auto, a căror plată a început pe data de 4 ianuarie, contribuabilii, persoane fizice și persoane juridice, vor putea achita impozitele și taxele locale începând cu data de 18 ianuarie, ne spun reprezentanții Primăriei Zalău.
Și așa și este, pentru că foarte mulți cetățeni din municipiu, necunoscând data de începere a încasării, s-au prezentat conștiincioși să-și plătească taxele și impozitele locale în primele zile ale anului. Au fost dezamăgiți, pentru că primăria nu a fost pregătită să le perceapă taxele. Dar dacă mai au banii și nu vor să-i prăpădească înainte de a-și plăti birurile, sunt așteptați începând de luni.
Nolui Cod fiscal a venit cu modificări
privind stabilirea taxelor și impozitelor
Potrivit noului Cod fiscal, în vederea stabilirii taxelor și impozitelor locale, anumite persoane trebuie să depună la primărie câteva documente.
De pildă, persoanele juridice au obligația de a depune declarație privind clădirile pe care le dețin în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinația și valoarea impozabilă a acestora, până la data de 31 martie 2016. stop_coloana Persoanele fizice care la data de 31 decembrie dețineau în proprietate clădiri nerezidențiale sau clădiri cu destinație publică au obligația să depună declarație până la 31 martie inclusiv, conform modelului aprobat prim ordin comun de ministrul Finanțelor publice și ministrul Dezvoltării regionale.
Persoanele fizice și juridice care la data de 31 decembrie dețineau mijloace de transport radiate din circulație, conform prevederilor legale, au obligația să depună în acest sens o declarație însoțită de documente justificative la compartimentul de specialitate al autorității publice locale până la data de 31 martie 2016.
Reducerile sau scutirile de impozit pe clădiri, pe terenuri, pe mijloacele de transport, se aplică începând cu 1 ianuarie 2016. Persoanele care dețin documente justificative în acest sens emise până la data de 31 decembrie 2015 trebuie să le depună la compartimentul de specialitate al autorităților publice locale până la data de 31 martie 2016 inclusiv.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *