octombrie 4, 2022

Plângeri penale și suspendări de activitate a firmelor în urma controalelor Gărzii de Mediu Sălaj

Două plângeri penale pentru incinerare de deșeuri, suspendarea activității a șapte agenți economici sălăjeni și amenzi în cuantum de aproape 250 de mii de lei sunt consecințele controalelor efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Sălaj în ultimele trei luni.

Potrivit informării Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu (CJGM) Sălaj, comisarii au derulat în ultimele trei luni peste 200 de controale pe raza județului, care au vizat respectarea legislației și sancționarea abaterilor de la normele de mediu. În cadrul principalelor acțiuni au fost verificate cursurile de apă de pe raza județului Sălaj, împreună cu reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) și ai ISU ”Porolisssum” Sălaj. În alte acțiuni de control s-a urmărit modul de gestionare a deșeurilor conform OG 92/2021, modul de respectare a condițiilor impuse în acte de reglementare, modul de gestionare/ incinerare a deșeurilor – acțiune în parteneriat cu ISU ”Porolissum” Sălaj.

De asemenea, comisarii CJGM Sălaj au efectuat în același interval și controale pentru soluționarea sesizărilor privind evacuări de ape uzate și gestionarea deșeurilor, dar și controale planificate conform planului de activitate.

În total, s-au desfășurat 209 acțiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 247 de mii de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.