septembrie 23, 2023

Piste de biciclete pe lângă Valea Zalăului, Valea Pietriș și Valea Sărmaș

0

Primăria Zalău a obținut fonduri europene pentru a amenaja piste de biciclete pe traseul cursurilor de apă din municipiu. Contractul de finanțare a fost semnat deja cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cursurile de apă cuprinse în proiect în vederea amenajării pistelor de biciclete sunt: Valea Zalăului (pistă de 1.371 metri ), Valea Pietriș (pistă de 582 metri) și Valea Sărmaș (pistă de 460 metri).

În cartierul Simion Bărnuțiu, în zona cuprinsă între Aleea Astrei și Piața Astralis, administrația locală are în plan, pe lângă amenajarea de piste de biciclete pe cursul văii, și o serie de lucrări de modernizare. Acestea vizează reparații alei carosabile și pietonale, amenajare parcări, realizarea rețelei de canalizare pluvială, rețea de date (canalizații) și amenajare trotuar.

Pentru implementarea proiectelor, se impune eliberarea terenului, prin desființarea construcțiilor provizorii și a copertinelor. În acest sens, proprietarii de garaje și copertine de pe Aleea Ritmului și strada Armoniei au fost notificați, urmând să ia măsuri pentru eliberarea terenului. În caz contrar, construcțiile vor fi demolate de municipalitate, pe cheltuiala proprietarilor.

“Acestă investiție are ca scop asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, iar obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață în mediul urban, pentru reducerea poluării aerului și înfrumusețarea aspectului urbanistic al municipiului”, precizează Primăria Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut