Pilotul care salvează vieți cu elicopterul SMURD de la Jibou, decorat de ministrul de Interne

Victor Hălmăgian, pilotul care survolează cerul cu scopul nobil de a salva oameni, are 31 de ani și este originar din județul Arad.

Are la activ peste 1700 de ore de zbor și se apropie de 1.000 de misiuni. A urmat cursurile de licență din cadrul Academiei Forțelor Aeriene devenind pilot militar în anul 2013. nu s-a oprit însă aici. A continuat studiile și, astfel, cu ambiție și determinare, deține acum o diplomă de master, obținută tot în cadrul Academiei Forțelor Aeriene, dar și un curs de specializare făcut în Germania pe un elicopter EC 135, tipul de aeronavă care, în prezent, îi este camarad în lupta cu secundele.

Victor Hălmăgian este căpitan dar luni, 20 iulie, de Ziua Aviației, urmează să fie avansat în gradul de locotenent comandor.

Din ianuarie, salveză vieți la Punctul aeromedical Jibou

Încă din 2013, Victor Hălmăgian a început să își clădească, pas cu pas, cariera la Punctul de operare aeromedical de la Arad, iar din ianuarie 2020 zboară și salvează vieți cu elicopterul SMURD de la Jibou, punctul aeromedical operaționalizat anul trecut, îndeplinind cu succes peste 90 de misiuni.

Azi, 17 iulie, de ziua Ministerului Afacerilor Interne, Victor Hălmăgian, considerat unul dintre cei mai buni piloți de pe elicopterul SMURD de la Jibou, a fost decorat de ministrul Afacerilor Interne,Marcel Vela, pentru servicii și fapte care au contribuit la ridicarea prestigiului Ministerului Afacerilor Interne.

About Author

One Reply to “Pilotul care salvează vieți cu elicopterul SMURD de la Jibou, decorat de ministrul de Interne”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *