Pilotul Alex Rad, vicecampion național la final de Romanian Karting Masters

0
256

La doar 10 ani, Alexandru Rad continuă să facă senzație pe circuitele de karting din România.  Deși are mai puțin de doi ani competiționali la activ, puștiul a reușit să devină vicecampion al categoriei Mini Rok, după o presație de senzație în cea de-a cincea și ultima etapă a Romanian Karting Masters. Desfășurată în perioada 16-18 iulie pe circuitul de la Prejmer, competiția a aliniat la start 115 piloți, la șase categorii de vârstă.

Zălăuanul a concurat la clasa Mini Rok, una din cele mai populate categorii, reușind să se claseze pe locul doi în toate cele trei curse din cadrul etapei, după lupte extrem de strânse și curse spectaculoase, ținând cont de vârsta piloților, la foarte mică distanță de ocupantul primei poziții, mult mai experimentatul bucureștean Tudor Jercan.

Alex Rad a fost pe podium și la finele celei de-a patra etape din cadrul Romanian Karting Masters, desfășurată în perioada 9-11 iulie, la Prejmer, când s-a clasat tot pe poziția a doua, iar în cadrul primei etape a competiției, în luna aprilie, la București, micul Lewis Hamilton de Sălaj a ocupat locul al treilea.

În clasamentul general, la finalul celor cinci etape ale competiției, zălăuanul Alex Rad este vicecampion, cu 215 puncte acumulate, chiar dacă la începutul campionatului micul pilot nici măcar nu era în cărți pentru locurile fruntașe, fiind din categoria noilor apăruți la linia de start.

Evoluția sa fulminantă a fost remarcată atât de organizatorii competiției, pe site-ul propriu, cât și de comentatorii sportivi ai postului de televiziune care a transmis în direct ultima cursă, cea de duminică, micul pilot din Zalău fiind considerat “surpriza” campionatului și un adversar redutabil pentru ocupantul primei poziții, pe care l-a pus în dificutate în repetate rânduri.

Deși, teoretic, este în vacanță, pentru micul pilot urmează doar o scurtă pauză de două săptămâni, după care va relua antrenamentele, la București, la clubul Formula K, pentru următoarele competiții din acest an. Cele mai importante sunt Campionatul Internațional Karting Masters, a cărui primă etapă debutează în 6 august, apoi , în luna octombrie, participarea la finala mondială Rok Cup Superfinal 2021, pe circuitul South Garda Karting din Lonato și, în decembrie, la final de sezon, participarea la Trofeo Ayrton Senna, pe circuitul Sarno de lângă Napoli, în Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.