noiembrie 27, 2022

‘Picati’ norocosi la examenul maturitatii

Examenul de Bacalaureat National, sesiunea iunie – iulie a ajuns la final odata cu afisarea de ieri a rezultatelor dupa contestatii.

In judetul Salaj s-au inscris la acest examen 1.787 de absolventi. S-au si prezentat la examene, insa, doar 1.665 de candidati, dintre care 4 au fost eliminati din cauza de tentativa de frauda.
Inainte de solutionarea contestatiilor, din cei 1.661 de candidati au promovat 1.176 (70,63 la suta). Dintre promovati, 379 au fost cu medii intre 8 si 8,99, 307 cu medii intre 7 si 7,99, 270 cu medii intre 9 si 9,99 si 215 cu medii intre 6 si 6,99. Au fost obtinute cinci medii de 10.
Dupa solutionarea contestaiiilor au mai promovat 12 absolventi, crescand numarul total de candidati promovati in judetul Salaj la Examenul de Bacalaureat de la 70,63 la suta la 71,35 la suta.
Rezultatele de anul acesta sunt mai bune in comparatie cu anul trecut, cand judetul Salaj a inregistrat la Examenul de Bacalaureat o promovabilitate de 61,02 la suta, inainte de contestatii si 62, 83 dupa contestatii.
Primele cinci licee salajene in functie de media obtinuta la Bacalaureat au fost ocupate de Colegiul National Silvania, Liceul Simion Barnutiu Simleu Silvaniei, Liceu Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau, Liceul de Arta Ioan Sima Zalau si Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *