februarie 9, 2023

Picamerele au fost instalate și în Piața Maniu din Zalău

La doar două săptămâni după debutul lucrărilor la Platoul de marmură din centrul Zalăului, constructorul a a organizat șantierul și în Piața Iuliu Maniu. Zilele acestea vor începe lucrările efective pentru eliberarea amplasamentului de mobilier urban, vegetație, astfel încât, peste un an, lucrările să fie gata.

Pe parcursul derulării poate celei mai ample investiții derulate până acum în reședința județului, întreg centrul orașului, de la Primărie până la Perla, dar și străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Mogradului și Cetății, vor fi complet modernizate.

”Proiectul de investiții este unul major și extrem de important pentru Zalău deoarece se va moderniza zona centrală a municipiului, cea mai circulată. Se va moderniza zona cuprinsă între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe str. Unirii spre Primăria municipiului Zalău şi Clădirea Transilvaniei (Piaţa luliu Maniu). De asemenea, se va moderniza Piața 1 Decembrie 1918 și Piața luliu Maniu și se vor realiza legături pietonale între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul, din dreptul clădirii ASIROM, pe lângă accesul de serviciu al Şcolii Gimnaziale Simion Bărnuţiu. Pasajului pietonal existent între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul se va moderniza prin refacerea pavajului şi acoperirea acestuia cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva intemperiilor. Nu în ultimul rând curtea de acces la Colegiul Național ”Silvania” se va amenaja la standarde europene”, se arată în comunicatul Primăriei Zalău.

Proiectul de investiții prevede ca piețele și zonele nou create să fie dotate cu mobiler urban – bănci, coşuri de gunoi, rastele pentru biciclete, cişmele pentru apă potabilă, fântână arteziană. Tot prin intermediul acestui proiect se va reabilita și fântâna cu îngerași și se vor reabilita/moderniza reţelele de iluminat public, canalizarea pluvială, se va realiza infrastructura pentru reţele de comunicaţii electronice și se vor amenaja spații verzi, inclusiv plantarea unor arbori aleşi şi poziţionaţi în aşa manieră încât să nu afecteze fondul construit existent.

Valoarea totală a proiectului este de peste 17,5 milioane de lei fără TVA, bani accesați din fonduri europene. Dacă lucrările vor decurge conform proiectului, peste un an Zalăul se va puatea mândri cu o modernizare de amploare a centrului și a unor artere importante de circulație rutieră care străbat trei cartiere.

1 thought on “Picamerele au fost instalate și în Piața Maniu din Zalău

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut