februarie 6, 2023

Parlamentul României se întrunește azi, la ora 12.00, în şedinţă reunită a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a dezbate şi a supune la vot moţiunea de cenzură iniţiată de către Partidul Social Democrat împotriva Cabinetului Cîțu.

Moţiunea a fost citită în Parlament în data de 30 septembrie.

Dacă moțiunea trece, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să invite partidele parlamentare la Cotroceni pentru consultări în vederea desemnării unui nou prim-ministru.

Dar, pentru că PSD a anunţat deja că social-democraţii nu vor face o propunere de premier, deoarece doresc alegeri anticipate, Klaus Iohannis are la dispoziţie varianta desemnării unui nou premier, posibil unul dintre liderii care l-au susţinut pe Florin Cîţu în campania internă din PNL, care să ocupe fotoliul de la Palatul Victoria până la alegerile parlamentare din anul 2024.

Șeful statului ar putea, de asemenea, să desemneze un premier care să nu aibă șanse să primească votul de învestitură în Parlament, apoi să îl desemneze din nou tot pe Florin Cîţu.

Dacă moțiunea pică, Florin Cîțu va ieși învingător din această bătălie și își va consolida imaginea, la nivel public.

O altă variantă ar fi ca votul să se amâne, din lipsă de cvorum. Lucru puțin probabil însă, mai ales că PSD, AUR, și USR au anunțat că vor fi prezenți și vor vota cu bilele la vedere.

Moțiunea de cenzură vine într-un context tensionat, pe fondul tragediei de la Constanța, dar și al situației alarmante privind pandemia de coronavirus, numărul de cazuri noi și de decese crescând de la o zi la alta.

1 thought on “Pică sau nu Guvernul Cîțu?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut